Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Karlo Ančeloti šobrīd nav starp kandidātiem uz Brazīlijas futbola izlases galvenā trenera amatu, pirmdien paziņoja speciālists.

Jau pirms Pasaules kausa finālturnīra Brazīlijas valstsvienības galvenais treneris Adenors Leonārdu Baši jeb Tite paziņoja, ka neturpinās darbu izlasē. Pēc tam, kad brazīlieši izstājās ceturtdaļfinālā, zaudējot 11 metru pēcspēles sitienu sērijā Horvātijai, Tite vēlreiz apstiprināja, ka tas bija viņa pēdējais mačs, vadot Brazīlijas valstsvienību.

"Kļūt par Brazīlijas treneri? Nezinu, kas mani sagaida nākotnē. Šobrīd man klājas labi šeit un ir vēl daudz jāsasniedz kopā ar Madrides "Real". Mans līgums ir spēkā līdz 2024.gadam, un, ja vien mani neatlaiž, negrasos nekur doties," intervijā ar Itālijas radio RAI teica Ančeloti.

Brazīlijas sporta medijs "UOL Esporte", atsaucoties uz avotiem Brazīlijas Futbola federācijā (CBF), ziņoja, ka CBF sazinājusies ar Ančeloti par attiecīgo amatu jau oktobrī un pārrunas tikšot turpinātas, kad Brazīlijas valstsvienības galvenā trenera amats būšot brīvs.

Ančeloti līdz šim karjeras laikā par galveno treneri kādā no izlasēm nav strādājis, taču viņš ir vadījis A sērijas klubus "Reggiana", "Parma", Turīnas "Juventus", "AC Milan" un "Napoli", Vācijas bundeslīgas vienību Minhenes "Bayern", franču Parīzes "Saint-Germain", Anglijas komandas Londonas "Chelsea" un Liverpūles "Everton", kā arī Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!