Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par Pasaules kausa ceturto ceturtdaļfinālisti svētdien, 4. decembrī, kļuva Anglijas futbola izlase, kas astotdaļfinālā pēc blāva spēles sākuma ar 3:0 (2:0) pieveica Senegālas valstsvienību.

Tagad 10. decembrī ceturtdaļfinālā futbola dzimtenes pārstāvji tiksies ar pašreizējo Pasaules kausa īpašnieci Franciju.

Lai gan Anglijas izlase pirms cīņas tika uzskatīta par favorīti, angļi ļoti piesardzīgi sāka maču, bet pirmajās 35 minūtēs divas labas iespējas neizmantoja Senegālas futbolisti. Spēles blāvā un brīžiem miegainā gaita mainījās pirmā puslaika beigās. 39. minūtē angļi ar vairākām piespēlēm izveidoja lielisku uzbrukumu, Harijs Keins atdeva piespēli Džūdam Belinghemam, kurš pēc tam piespēlēja uz 11 metru atzīmi Džordanam Hendersonam – angļu pussargs bez lielām problēmām bumbu raidīja vārtos.

Angļi burtiski "pamodās" līdz ar šo vārtu guvumu, uz Senegālas vārtiem sāka velties vairāki uzbrukuma viļņi, un Anglija spēja palielināt pārsvaru puslaika pēdējās sekundēs. Uzbrukumā aizrāvās senegālieši, turklāt Senegālas izlase pie Anglijas soda laukuma pieļāva kļūdu un sekoja straujš pretuzbrukums – Belinghems pārtvēra bumbu, laukuma centrā uz kreiso malu atdeva piespēli Filam Fodenam, kurš vienā pieskārienā piespēlēja uz labo pusi ātrajā uzbrukumā skrienošajam Keinam. Angļu kapteinis pietuvojās vārtsargam un ar spēcīgu sitienu panāca 2:0.

Otro puslaiku angļi iesāka ļoti atbrīvoti, pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu un 57. minūtē palielināja savu pārsvaru līdz 3:0. Atkal Anglija izveidoja teicamu uzbrukumu pēc saspēles laukuma centrā, Fodens no kreisās malas izcili piespēlēja Bukajo Sakam, kurš filigrāni ar vienu pieskārienu pārcēla bumbu pāri senegāliešu vārtsargam Eduardam Mendī.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!