Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlases līdzjutēji Pasaules kausa norises vietā Katarā pauduši nepatīkamu pārsteigumu par pārmērīgi augstajām alus cenām, vēsta "The Times".

Katarā ir stingri alkohola ierobežošanas noteikumi, taču šīs valsts vadība, ņemot vērā gaidāmo milzīgo futbola līdzjutēju pieplūdumu, uz Pasaules kausa norises laiku bija gatava tos mīkstināt un pazemināt arī dzērienu cenas.

Tomēr tas nav noticis, jo par 500 mililitru alus glāzi līdzjutējiem jāšķiras no 50 riāliem, kas ir aptuveni 13,30 eiro. Iepriekš tika vēstīts, ka alus varētu maksāt 6-9 eiro robežās.

Pasaules kausa norises vietās, tostarp fanu laukumos, līdzjutēji varēs iegādāties tikai "Budweiser" ražoto alu, kas ir Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) atbalstītājs.

Tikmēr FIFA klajā ar skrejlapu, mudinot fanus "dzert gudrāk, atbalstīt labāk un iedzert ūdeni starp "Budweiser" alus lietošanas reizēm". Tāpat informācijas lapā norādīts, ka piedzērušies līdzjutēji var nokļūt nepatikšanās ar vietējām varasiestādēm, kas kategoriski neatbalsta alkohola lietošanu, turklāt vienai personai atļauts iegādāties maksimums četras "Budweiser" vienības.

Pasaules kausa izcīņa sāksies jau svētdien un ilgs līdz 18. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!