Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē pirmdien Rostovā pie Donas Beļģijas izlase ar rezultātu 3:2 (0:0) dramatiskā cīņā, atspēlējot divu vārtu deficītu un uzvaras vārtus gūstot pēdējās sekundēs, pārspēja Japānas valstsvienību.

Japānas izlasei izdevās aktīvs spēles sākums, taču Beļģija pārņēma spēles kontroli un pirmā puslaika izskaņā veidoja bīstamus uzbrukumus. Neraugoties uz pārsvaru laukumā, beļģi vārtus tā arī neguva. Savukārt otrais puslaiks iesākās ar diezgan negaidītu pavērsienu – Japānas izlases ātri gūtiem diviem vārtiem. Genki Haraguči 48. minūtē ātrajā pretuzbrukumā ieguva bumbu pēc Jana Vertongena kļūdas un izgājienā pret vārtsargu sita precīzi. Četras minūtes vēlāk Takaši Inui izpildīja precīzu un netraucētu tālsitienu, dubultojot komandas pārsvaru.

Beļģija sākumā izskatījās diezgan lielā nokdaunā un nākamās minūtes bija apjukuši. Japānai bija iespēja vēl vairāk palielināt savu pārsvaru, bet to neizdevās izdarīt. 69. minūtē Jans Vertongens guva ļoti veiksmīgus vārtus, kad ar galvu pārsita bumbu pāri vārtsargam no diezgan asa leņķa. Savukārt piecas minūtes vēlāk uz maiņu laukumā nākušais Maruans Felaini augstā lēcienā ar galvu raidīja bumbu vārtos pēc Edina Azāra piespēles.

Aizraujošā spēles izskaņā abas komandas varēja gūt vārtus. Kompensācijas laika trešajā minūtē Keisuke Honda izdarīja ļoti bīstamu brīvsitienu pa vārtiem no tālas distances, bet Tibo Kurtuā atvairīja bumbu. Pāris sekundes vēlāk pats Kurtuā iesāka ātru Beļģijas uzbrukumu, kas noslēdzās ar Drīsa Mertensa piespēli Naseram Šadli, kurš dažas sekundes pirms pamatlaika beigām guva uzvaras vārtus.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa vēsturē divu vārtu deficītu izdevās atspēlēt Vācijas izlasei 1970. gadā. Toreiz vācieši to paveica pret Anglijas valstsvienību.

Beļģija ceturtdaļfinālā tiksies ar Brazīlijas izlasi, kas ar 2:0 pieveica Meksikas futbolistus.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1119;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!