Foto: EPA/Scanpix/LETA

Beļģijas futbola izlases aizsargs Jans Vertongens atzīst, ka baidās runāt par diskriminācijas problēmām Katarā, jo nevēlas, lai viņam aizliegtu iziet laukumā Pasaules kausa mačos, futbolista teikto citē "Eurosport".

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) draudēja sodīt septiņu valstu futbola federācijas, ja tās vilks pret diskrimināciju vērstos apsējus "One Love", kas pauž atbalstu LGBTQ kopienai. Starp šī valstīm bija arī Beļģija. Sodītas tiktu ne tikai federācijas, bet arī kapteiņi ar šīm aprocēm saņemtu brīdinājumu no tiesnešiem.

Tāpat uz Beļģijas izlases spēļu krekliem bija vārds "mīlestība", taču to pēc FIFA iebildumiem vajadzēja noņemt.

"Es baidos kaut ko pateikt par šo tēmu, jo tad nezināšu, vai man ļaus iziet laukumā pirmajā spēlē," atzina Vertongens. "Kaut ko tādu iepriekš futbolā neesmu pieredzējis. Es šo vairs nevēlos piedzīvot. Mēs tiekam kontrolēti."

"Ja mēs tagad vilksim šo aproci, sodīsim paši sevi. Es vispār baidos kaut ko teikt par šo jautājumu. Es nejūtos komfortabli runāt par šo jautājumu. Jau tagad esmu pateicis pietiekami," turpināja Vertongens. "Man nepatīk runāt par politiskajiem jautājumiem. Esmu šeit, lai spēlētu futbolu.

Beļģija Pasaules kausa izcīņas F grupas pirmajā spēlē tiksies ar Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!