Foto: TASS/Scanpix/LETA
Beļģijas futbola izlases galvenais treneris Roberto Martiness pēc Pasaules kausa astotdaļfināla spēles ar Japānu atzina, ka šis mačs viņa vadītajai komandai esot bijusi īsta rakstura pārbaude.

Kā ziņojām, Beļģija iekļuva ceturtdaļfinālā, ar 3:2 pārspējot Japānu, uzvaru izraujot kompensācijas laikā. Pasaules kausa statistika turklāt liecina, ka Beļģijas izlase ir pirmā komanda pēc 48 gadu pārtraukuma, izslēgšanas spēlēs svinējusi uzvaru, mača laikā esot zaudētājos ar 0:2.

"Lūk, kā var sanākt pasaules čempionātā! Šī bija īsta rakstura pārbaude visai komandai. Tāda spēle pasaka visu par maniem puišiem!" Martinesu citē FIFA oficiāla mājas lapa.

Beļģijas izlases pussargs Edens Azārs cer, ka izlase izdarīs pareizos secinājumus pēc šīs spēles un pielietos tos nākamajos mačos. "Pagaidām mēs vienkārši esam laimīgi, ka uzvarējām un tikām tālāk!" pēc mača teica Azārs. "Mēs teicami noreaģējām uz situāciju. Iespējams, tieši šāda spēle mums bija vajadzīga nākotnes panākumiem. Mēs varējām izlidot, bet tā vietā iekļuvām ceturtdaļfinālā. Spēlēt ar Brazīliju – tas vienmēr ir kaut kas neticams, bet Beļģija pacentīsies uzvarēt."

"Psiholoģiskā ziņā mēs sevi parādījām no vislabākās puses šajā spēlē, un tas ir ļoti svarīgs aspekts," Beļģijas izlases aizsargu Vensānu Kompanī citē aģentūra TASS. "Japāņi visas spēles laikā izrādīja pretsparu visaugstākajā līmenī, bet arī mēs bijām labi sagatavojušies. Kad rezultāts kļuva 0:2, mēs turpinājām ticēt sev un izrāvām šo uzvaru."

Interesanti, ka šis aizraujošais mačs Rostovā pie Donas nenotika pārpildītā stadionā: organizatoru rīcībā esošā informācija rāda, ka klātienē spēli vērojuši 41 466 skatītāji, kamēr iepriekšējos mačos "Rostov Arena" bija aizņemtas visas 43 472 skatītāji vietas.

Pasaules čempionāta astotdaļfinālā Japānas izlase iekļuva trešo reizi un trešo reizi to nepārvarēja.

"Mēs iesākām ļoti labi, visu darījām pareizi, taču pašās, pašās beigās ielaidām negaidītus vārtus," pēcspēles preses konferencē izteicās Japānas izlases galvenais treneris Akira Nisino. "Kad bijām vadībā ar 2:0, neveicu maiņas un ļoti gribēju, lai mēs gūtu trešos vārtus. Varējām. Gājām uz uzvaru, taču tādu atrisinājumu noteikti negaidījām. Viss virzījās uz papildlaiku, bet tad tas ātrais Beļģijas uzbrukums..."

Šis Pasaules kausa finālturnīrs Japānas izlasei bija rezultatīvākais no pieciem iepriekšējiem, kuros tā spēlējusi. Kopumā turnīrā Krievijā japāņi guva sešus vārtus, kas ir jauns izlases rekords. Iepriekšējais rekords bija pieci vārti, sasniegts 2002. gada Pasaules kausa finālturnīrā pašu mājās Japānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!