Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Pagājušās sezonas labākais futbolists Karims Benzemā savos sociālajos tīklos paziņojis par aiziešanu no Francijas izlases, kas tikai svētdien Pasaules kausa finālā zaudēja Argentīnai.

Benzemā traumas dēļ nevarēja piedalīties Katarā notikušajā Pasaules kausā, viņam nācās Francijas izlases treniņnometni atstāt neilgi pirms turnīra sākuma. Savukārt pirms fināla pret Argentīnu parādījās runas, ka Benzemā varētu pēkšņi parādīties Francijas izlases sastāvā, taču tas nenotika, turklāt tiek runāts arī par viņa nesaskaņām ar komandas galveno treneri Didjē Dešānu.

Uzbrucējam karjera Francijas izlasē bija ar kāpumiem un kritumiem, turklāt neiztika bez skandāliem, kā dēļ viņš vairākkārt tika izslēgts no valstsvienības. Viņš nacionālajā komandā pēc vairāk nekā piecu gadu prombūtnes atgriezās pērn Eiropas čempionātā, kurā vienība nepārvarēja astotdaļinālu. Kopumā Benzemā izlasē 97 spēlēs iesita 37 vārtus.

Kopā ar Madrides "Real" klubu Benzemā piecas reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā un šogad oktobrī saņēma "Ballon d'Or" balvu kā 2021./2022. gada sezonas labākais futbolists pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!