Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters, kuram joprojām ir spēkā diskvalifikācija no jebkādām ar futbolu saistītām aktivitātēm, 2018. gada Pasaules kausa finālturnīru apmeklēs kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina personiski ielūgts viesis, ziņo ārzemju mediji.

FIFA Ētikas komisijas piespriestā diskvalifikācija liedz Blateram amatpersonas statusā apmeklēt jebkādas oficiālas sacensības, ieskaitot pasaules čempionātu, bet šis aizliegums neattiecas uz viņu kā privātpersonu, un Blaters šo iespēju izmantojis, pieņemot Putina uzaicinājumu.

"Es braukšu uz Maskavu un apmetīšos tur," Blateru citē izdevums "The New York Post". "Protams, ka tikšos ar Putinu, jo es esmu viņa viesis. Tikai vēl nezinu, kur, jo viņi atsakās izpaust [Putina] atrašanās vietu. Tā man būs sportiska un diplomātiska misija."

Blaters atradās FIFA galvgalī, kad 2010. gadā Krievijai tika piešķirtas tiesības rīkot 2018. gada Pasaules kausu, bet pēc sešiem gadiem FIFA prezidents jau bija saņēmis astoņu gadu diskvalifikāciju par koruptīvām darbībām, kas vēlāk tika saīsināta līdz sešiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!