Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ļoti pārliecinošā stilā Katarā notiekošā Pasaules kausa finālturnīrā ceturtdaļfinālu pirmdien sasniedza viena no galvenajām favorītēm Brazīlijas futbola izlase, kas ar 4:1 (4:0) pārspēja Dienvidkoreju.

Brazīlijas izlases labā pa vārtiem iesita Vinisiuss Žuniors, Neimārs, Rišarlisons un Lukass Paketa. Dienvidkorejai goda vārtus guva Peks Sunho.

Brazīlieši ceturtdaļfinālā tiksies ar Horvātiju.

Nevienā brīdī šajā mačā nerādījās šaubas par uzvarētāju. Brazīliešus pirms mača sagaidīja labas ziņas, jo pēc potītes traumas, kas tika gūta grupu turnīra pirmajā mačā, laukumā atgriezās Neimārs. Pēc nedaudz piesardzīga sākuma Rafinja lieliski nocīnījās soda laukuma labajā pusē, atņemot bumbu korejietim, tālāk sekoja piespēle, kur pilnīgi nepiesegts bija Vinisiuss Žuniors, viņam ar viltīgu pauzi atklājot cīņas rezultātu.

Tikai sešas minūtes vēlāk tablo vēstīja jau 2:0, jo 11 metru soda sitienu filigrānā veidā, atstājot vārtsargu uz ceļgaliem, guva Neimars. Sods tika piešķirts par pārkāpumu pret Rišarlisonu. Savukārt 29. minūtē tas pats Rišarlisons pēc lieliskas saspēles ar Rafinju lieliskā stilā panāca jau 3:0, bet 36. minūtē Paketa ar fantastisku sitienu no gaisa guva brazīliešu ceturtos vārtus.

Brazīlija pirmajā puslaikā demonstrēja fantastisku un brīvu futbolu. Savukārt otrās 45 minūtēs spēle kļuva nedaudz mierīgāka. Tā kļuva arī līdzīgāka, pāris iespējas neizmantojot Dienvidkorejai, kurai 76. minūtē ar prasmīgu Sunho tālsitienu izdevās gūt vārtus. Cīņas gaita pēc tam nemainījās, un brazīlieši droši iesoļoja ceturtdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvā šīs spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!