Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlijas futbola izlases futbolistu dejošana pēc vārtu guvumiem Pasaules kausa izcīņas spēlēs izpelnījusies kritiku, jo tā tik uztverta kā necieņas izrādīšana, tomēr komanda negrasās atvainoties par savu kultūru.

Brazīlijas izlases futbolisti ar jautrām dejām atzīmēja vārtu guvumus astotdaļfināla spēlē pret Dienvidkoreju. Vienā no svinībām pat iesaistījās galvenais treneris Tite, kurš ir 61 gadu vecs. Bijušais Īrijas futbola izlases futbolists Rojs Kīns, kurš šobrīd strādā par futbola analītiķi Anglijas televīzijā, to uztvēra kā necieņas izrādīšanu Dienvidkorejas izlasei.

"Es nekad dzīvē nebiju redzējis tik daudz dejošanas. Es nespēju noticēt tam, ko redzēju. Tas ir gluži kā skatīties dejošanas šovu," sacīja Kīns. "Man tas nepatīk. Cilvēki saka, ka tā ir viņu kultūra, bet man šķiet, ka tā ir necieņa pret pretiniekiem. Man nebūtu iebildumu, ja to darītu vienu reizi, bet tas tika darīts pēc katra vārtu guvuma, pat treneris iesaistījās. Man tas nepatīk."

Kīns nebija vienīgais, kurš pauda kritiku šajā jautājumā, tomēr Tite tieši norādīja, ka negrib komentēt to cilvēku izteikumus, kuri nezina Brazīlijas vēsturi un kultūru. "Es vēlos saglabāt saikni ar cilvēkiem, ar kuriem esmu saistīts, kuri zina, cik ļoti es cienu mūsu vēsturi, jo viņi ir tie, kuriem es atdodu savu sirdi," BBC citēja Tites teikto. "Iespējams, ka daudzi bērni tagad dejo pēc vārtu guvumiem, jo tāda ir Brazīlijas kultūra. Tā nav necieņa. Tādi mēs esam. Mēs turpinām rīkoties savā veidā."

Kīna izteikumi Brazīlijā saniknoja vairākus. Sociālajā tīklā "Twitter" Brazīlijas televīzijas kanāls "TNT Sports" īram atbildēja: "Šī šeit ir Brazīlija", bet Brazīlijas A sērijas kluba "Botafogo" galvenais treneris Luiss Kastru Kīnu nosauca par "neelegantu", jo viņš nesaprot šīs valsts kultūru.

"Es negrasos atvainoties par to, ka mums kultūra ir dejot un izklaidēties," uzsvēra Tite.

Brazīlijas izlase Pasaules kausu turpinās ar ceturtdaļfināla maču pret Horvātijas valstsvienību. Abas komandas tiksies piektdien pulksten 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!