Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā otrdien, 26. jūnijā, C grupas pēdējās spēlēs Dānija cīnījās neizšķirt 0:0 ar Franciju, bet Peru ar 2:0 (1:0) pieveica Austrāliju.

Francija jau pirms pēdējās spēles bija sev nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet ar šo neizšķirtu izcīnīja pirmo vietu C grupā. Savukārt Dānijai bija nepieciešams punkts, lai tiktu izslēgšanas spēlēs, ko tai nodrošināja šis neizšķirts.

Tikmēr Austrālijai šajā mačā bija nepieciešama uzvara, lai teorētiski saglabātu cerību uz tikšanu tālāk no grupas. Tā vietā austrālieši piedzīvoja zaudējumu un, tāpat kā Peru, atvadījās no 2018. gada Pasaules kausu.

$duelID=1091;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Francijas un Dānijas duelis bija pirmais bezvārtu neizšķirts šajā turnīrā. Lai gan daudzi cerēja, ka komandas necentīsies nospēlēt nepieciešamo neizšķirtu, spēle lika vilties līdzjutējiem, jo komandas mača gaitā tā arī pārāk nopietni nedomāja par uzbrukumiem. Abas komandas kopā izdarīja astoņus sitienus pa vārtiem, no kuriem pieci bija vārtu rāmī - neviens gan bīstams.

$duelID=1089;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Lai arī Austrālijas izlasei pirms šī mača vēl bija teorētiskas iespējas sasniegt astotdaļfinālu, tomēr futbolisti laukumā nedarbojās ar tik lielu iedvesmu, kā to vajadzētu. Mača sākumā Austrālija kontrolēja notikumus laukumā, bet tad iekrita pretuzbrukumā Paolo Gverero bumbu nogādāja Andrē Kariljo, kurš no gaisa sita bumbu vārtos, noķerot vārtsargu Metjū Raienu uz pretkustību. Peru tas bija pirmais "gols" šajā Pasaules kausā.

Peru savu pārsvaru dubultoja otrā puslaika sākumā, kad Kristians Kueva lielā ātrumā ielauzās soda laukumā, kur viņš piespēlēja kapteinim Paolo Gverero, un viņš izdarīja precīzu sitienu vārtos. Pēdējās 25 minūtes Austrālija veica izmaiņas sastāvā un spēlēja aktīvāk, bet rezultātu tas nedeva, turklāt 81. minūtē Edisons Floress pretuzbrukumā trāpīja pa vārtu stabu. Mača rezultāts vairs nemainījās, līdz ar to abas komandas Pasaules kausu noslēdza.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!