Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Kotdivuāras futbola izlases uzbrucējs Didjē Drogbā ir vīlies par Āfrikas komandu sniegumu 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā un uzskata, ka futbols "melnajā kontinentā" ir spēris soli atpakaļ.

Šogad pirmo reizi kopš 1982. gada neviena no Āfrikas valstu izlasēm nav iekļuvusi Pasaules kausa astotdaļfinālā.

"Es uzskatu. ka Āfrikas komandu sniegums Pasaules kausā Krievijā ir liels solis atpakaļ, taču tajā pašā laikā visām izlasēm un federācijām ir iespēja pārskatīt nākotnes stratēģijas," raidsabiedrība TRT citē Drogbā. "Mums ir potenciāls un nauda, lai attīstītos, taču ir vajadzīgs kas vairāk. vajadzīga pārmantojamība un struktūra, kā Eiropas un Dienvidamerikas izlasēs. Tad ar to entuziasmu, ar kādu spēlējam futbolu savā kontinentā, mēs reiz tiksim pie panākumiem."

Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā Āfriku pārstāvēja Ēģipte, Maroka, Nigērija, Tunisija un Senegāla, un nevienai no tām neizdevās kvalificēties astotdaļfinālam.

Ēģiptes izlase zaudēja visās trijās apakšgrupas spēlēs, Maroka turnīru noslēdza ar vienu punktu, ko ieguva par sensacionālo neizšķirtu ar Spāniju. Tunisijas izlase savu pirmo uzvaru izcīnīja, kad jau bija zaudējusi cerības tikt tālāk, tāpat Nigērija uzvarēja Islandi, neiekļūstot astotdaļfinalā.

Senegālas izlase pirmajās divās spēlēs ieguva četrus punktus, tāpat kā Japāna, tomēr otrajā kārtā no H grupas tika japāņi, kam grupu turnīrā bija mazāk dzelteno kartīšu, jo arī gūto-zaudēto vārtu skaits abām komandām bija vienāds.

Līdz šim labākais Āfrikas komandu sniegums Pasaules kausa finālturnīrā ir Kamerūnas, Ganas un Senegālas izlases iekļūšana ceturtdaļfinālā attiecīgi 1990., 2010. un 2002. gadā.

Pēc grupu turnīra beigām bijušais Londonas "Arsenal" un Ganas izlases pussargs Emanuels Frimpongs tviterī pajokojis, ka vienīgā Āfrikas komanda, kas tagad palikusi Pasaules kausā, ir Francijas izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!