Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnas futbola izlase trešdienas vakarā Katarā nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfinālā, kurā iekļuva arī Polija.

C apakšgrupas trešās kārtas mačā Argentīna ar 2:0 (0:0) uzvarēja Poliju, bet otrā cīņā Meksika ar 2:1 (0:0) apspēlēja Saūda Arābiju. Argentīna beigās ar sešiem punktiem trīs spēlēs bija pirmā grupā, bet otrā, pateicoties labākai vārtu attiecībai, bija Polija. Tā kopā ar Meksiku iekrāja pa četriem punktiem. Saūda Arābija, kas turnīru iesāka ar sensacionālu uzvaru pār Argentīnu, Pasaules kausu noslēdza ar trim punktiem.

Polija no grupas Pasaules kausā izkļuvusi pirmo reizi kopš 1986. gada.

Līdz ar to kļuvuši zināmi vēl divi astotdaļfināla pāri. Pasaules čempione Francija tiksies ar Poliju, kamēr Argentīna samēros spēkus ar Austrāliju.

Argentīna abus vārtus guva otrajā puslaikā, kad pa reizei izcēlās Aleksis Makalisters un Hulians Alvaress.

Argentīnieši šajā mačā absolūti dominēja pār Poliju. Visa mača laikā poļiem nebija nevienas reālas vārtu gūšanas iespējas, kā arī neviena sitiena vārtu rāmī. Argentīna varēja viegli pirmajā puslaikā iesist divus trīs vārtus, taču Poliju vairākkārt glāba vārtsargs Vojcehs Ščensnijs. Visreālākā iespēja atklāt rezultātu argentīniešiem pirmajā puslaikā bija 39. minūtē, kad Lionels Mesi nerealizēja 11 metru soda sitienu - ar to meistarīgi tika galā Ščensnijs.

Vadzis lūza ar Argentīnas pirmo uzbrukumu otrajā puslaikā - 46. minūtē Makalisters no Nauela Molinas saņēma piespēli uz vārtu priekšu un guva savus pirmos vārtus valstsvienībā. Argentīniešu pārspēks laukumā turpinājās arī pēc tam, un pārsvars tika dubultots 67. minūtē, kad meistarīgu sitienu soda laukumā izpildīja Alvaress. Polija tā arī nepamodās un drīzāk gaidīja otras spēles iznākumu, kamēr Argentīnai bija vairākas labas iespējas gūt arī trešos vārtus.

Savukārt otrā spēlē Meksikas futbolisti bija ļoti apņēmīgi noskaņoti, un viņi visu pirmo puslaiku radīja draudus Saūda Arābijas vārtiem. Pirmie vārti tika gūti 47. minūtē, kad Meksikas izlase izspēlēja stūra sitienu. Henrijs Martins pēc Sesara Montesa piespēles raidīja bumbu vārtos no pašas vārtu priekšas. Piecas minūtes vēlāk fantastisku brīvsitienu no 29 metriem realizēja Luiss Čavess, trāpot pašā vārtu augšējā stūrī.

Meksikas izlasei aizmugures stāvokļa dēļ 56. un 87. minūtē minūtē dēļ neieskaitīja vārtus, taču starp šīm epizodēm meksikāņi nepārtraukti uzbruka. Čavesa vēl vienu brīvsitienu vārtu augšējā stūrī apturēja arābu vārtsargs Mohameds el Ovaiss. Saūda Arābija pašaizliedzīgi darbojās aizsardzībā un tika atalgota, kad kompensācijas laika piektajā minūtē fantastisku izspēli izveidoja Hatans Bahebri un Salems el Davsari, kurš situācijā viens pret vienu ar vārtsargu raidīja bumbu vārtos, sabojājot Meksikas izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā.

Meksikas futbolisti iepriekšējos septiņos Pasaules kausu finālturnīros pārvarēja pirmo kārtu un spēlēja astotdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja abu šo maču detalizētu notikumu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!