Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) vērtēs vēl vienu Horvātijas izlases futbolista Domagoja Vidas sociālos tīklos ievietotu video, kurā viņš atkal pauž atbalstu Ukrainai, bet šoreiz arī velta kritiku Serbijai.

Jau ziņots, ka Vida pēc Horvātijas izlases uzvaras Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēlē pret Krieviju, sociālajos tīklos ievietoja video, kurā ar izlases trenera štāba dalībnieku un bijušo valstsvienības spēlētāju Ogņenu Vukojeviču pauda atbalstu Ukrainai, sakot frāzi "Slava Ukraine".

Vida un Vukojevičs savulaik spēlēja Ukrainas klubā Kijevas "Dinamo".

FIFA izskatīja Vidas rīcību, nolemjot viņu vien brīdināt par nesportisku rīcību, savukārt Horvātijas Futbola federācija nolēma Vukojeviču, kurš pildīja izlases skauta pienākumus, aizsūtīt mājās. Tāpat Vukojevičs no FIFA saņēma 15 000 Šveices franku (12 900 eiro) lielu naudas sodu.

Savukārt Vida izteicās, ka nebija gaidījis, ka mediji publicēto video interpretēs šādi. "Tas noteikti nebija politisks sauklis, bet gan pateicība Ukrainai, kur mēs ar Vukojeviču pavadījām vairākus savas karjeras gadus."

Tomēr tagad sociālajos tīklos parādījies vēl viens video, kurā abi ne tikai slavē Ukrainu, bet arī norāda, ka "Belgrada deg". Zīmīgi, ka šajā video kopā ar Vidu un Vukojeviču redzams arī cits Horvātijas izlases treneru štāba dalībnieks Ivica Oličs.

Horvātijas izlase trešdien Pasaules kausa pusfinālā tiksies ar Angliju.

Horvātijas futbola izlase sestdien Sočos Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfināla mačā pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā pārspēja turnīra rīkotāju Krieviju, pēc 20 gadu pārtraukuma iekļūstot pusfinālā.

Pamatlaikā rezultāts vēstīja 1:1, bet papildlaikā katra komanda guva vēl pa vieniem vārtiem. Spēles liktenis izšķīrās 11 metru sitienu sērijā, kur panākumu guva horvāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!