Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Starptautiskā Profesionālo futbolistu federācija (FIFPro) paudusi atbalstu Peru valstsvienības kapteinim Paolo Gverrero, kurš ir saņēmis 14 mēnešu diskvalifikāciju par kokaīna lietošanu.

Ziņots, ka 34 gadus vecajam Gverrero kokaīna lietošanas dēļ viena gada diskvalifikācija tika piešķirta jau pērn, tomēr viņš saglabāja cerības piedalīties Pasaules kausā, turklāt futbolists tika iekļauts arī Peru valstsvienības paplašinātajā kandidātu sarakstā.

Tiesa, pagājušajā nedēļā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēma, ka Gverrero diskvalifikācija jāatstāj spēkā, turklāt tā pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pieprasījuma palielināta līdz 14 mēnešiem, tāpēc sportists laukumā varēs atgriezties vien nākamajā gadā.

FIFPro pārstāvji pauduši, ka sods ir netaisnīgs un nesamērīgi liels, kā arī izteikta vēlēšanās tikties ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA), lai to mazinātu.

Tikmēr pats Gverrero gatavojas tikties ar FIFA prezidentu Džanni Infantīno un cer, ka viņš vēl varētu tikt pielaists Pasaules kausam. "Ceru, ka varēšu piedalīties turnīrā, jo tas man ir liels sapnis. Labprāt atgrieztos ar labām ziņām."

Atbalstu futbolistam pauduši arī Francijas, Austrālijas un Dānijas izlašu kapteiņi, attiecīgi, Igo Loriss, Mailss Džedinaks un Simons Kjers. Visi trīs futbolisti parakstījuši vēstuli, kurā teikts, ka Gverrero būtu jāļauj piedalīties Pasaules kausā, kurā Peru izlase spēlēs pēc 36 gadu pārtraukuma.

Savukārt Infantīno pauž sapratni par Gverrero sarūgtinājumu, taču uzsver, ka šo lietu nevar ietekmēt.

"CAS sankcijas piesprieda pēc tam, kad tika pārsūdzēs FIFA neatkarīgas komisijas lēmums," teikts FIFA paziņojumā.

Gverrero pēdējā cerība ir Šveices Federālā tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!