Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Ar iespaidīgu parādi un šovu pirmdiena Parīzē, Elizejas laukos, mājās sagaidīta Pasaules kausa ieguvēja – Francijas futbola izlase.

Svinības Francijā sākās jau svētdienas pievakarē pēc valstsvienības triumfa Pasaules kausā Krievijā. Kā ziņots, finālā Francijas futbolisti ar 4:2 pieveica Horvātiju, otro reizi vēsturē izcīnot prestižo trofeju.

Svētdien futbola fanu līksmība vietām pārauga nekārtībās, kurās kopumā aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku. Savukārt pirmdienas vakarā jau mierīgākā atmosfērā un bez grautiņiem Francijas futbolisti svētku parādē Parīzes ielās izrādīja izcīnīto Pasaules kausu.

Šarla de Gola vārdā nosauktajā Parīzes lidostā Francijas komandas lidmašīna tradicionāli tika sagaidīta ar ugunsdzēsēju mašīnu sarūpēto ūdens strūklu. Kā pirmie no lidmašīnas izkāpa Francijas izlases kapteinis Ugo Lorī un galvenais treneris Didjē Dešāms, virs galvas paceļot izcīnīto Pasaules kausu.

No lidostas komanda atvērtā tipa autobusā veica svētku parādi Parīzes ielās, kur bija pulcējušies vairāk nekā 300 000 līdzjutēju. Viena no svētku kulminācijām bija Francijas gaisa spēku sarūpētā dāvana – deviņas lidmašīnas pārlidoja pār Triumfa arku, debesis iekrāsojot Francijas karoga krāsās.

Pēc parādes Elizejas laukos komanda devās uz Elizejas pili pie Francijas prezidenta Emanuela Makrona un viņa sievas Brižitas. Valsts augstākā amatpersona kopā ar Francijas pirmo lēdiju pēc brīža kopā ar Francijas futbolistiem iznāca pils priekšā, kur kopā ar tūkstošiem līdzjutēju nodziedāja valsts himnu – Marseljēzu.

Francijas prezidents Makrons jau ir paziņojis, ka visa valstsvienība saņems Francijas augstāko apbalvojumu – Goda leģiona ordeni. Arī 1998. gada Francijas izlase pēc triumfa Pasaules kausā izpelnījās līdzīgu godu, saņemot valsts augstāko apbalvojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!