Foto: AP/Scanpix/LETA

Trešdien vakarā Beļģijas galvaspilsētā Briselē apbēdinātie Marokas futbola izlases fani, paužot savu neapmierinātību par savas komandas zaudējumu Francijas izlasei, sarīkoja grautiņus.

Kā liecina ziņu aģentūras "Reuters" novērojumi, grautiņi sākās drīz pēc mača beigām, bet policija jau atradās Briseles centrā, gatava novērst nemierus. Pret neapmierinātajiem futbola faniem, kuri jau bija sākuši dedzināt atkritumu urnas, likumsargi izmantoja ūdens lielgabalus.

Beļģijā ir gandrīz pusmiljonu liela marokāņu kopiena, un nemieri Briselē izcēlās arī 28. novembrī pēc Marokas futbola izlases uzvaras pār Beļģiju 2:0. Vairākām ēkām tika izsisti logi, un policijai nācās izmantot ūdens lielgabalus, kā arī asaru gāzi.

Jau ziņots, ka Francijas futbola izlase trešdien otro Pasaules kausa izcīņas finālturnīru pēc kārtas iekļuva finālā, kurā mēģinās atkārtot pirms četriem gadiem sasniegto čempionu titulu. Pasaules kausa pusfināla spēlē Kataras pilsētā Haurā Francija ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Maroku, kas ir turnīra lielākā sensācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!