Foto: AP/Scanpix/LETA
Par 2018. gada Pasaules kausā pirmo finālisti otrdien, 10. jūlijā, kļuva Francijas futbola izlase, kas pusfināla spēlē Sanktpēterburgā ar 1:0 (0:0) pieveica Beļģijas valstsvienību.

Par spēles galveno varoni kļuva Samjuels Umtiti, kurš 51. minūtē pēc stūra sitiena precīzi sita ar galvu.

Francija trešo reizi pēdējo 20 gadu laikā spēlēs Pasaules kausa finālā. 1998. gadā francūži savās mājās triumfēja Pasaules kausa finālturnīrā, pēc 2006. gadā Vācijā finālā francūži pēcspēles sitienu sērijā atzina Itālijas pārākumu.

Tagad 2018. gada Pasaules kausa finālā 15. jūlijā Maskavā francūži tiksies ar Angliju vai Horvātiju. Savukārt Beļģija dienu iepriekš Sanktpēterburgā aizvadīs spēli par bronzas medaļām ar Anglijas un Horvātijas dueļa zaudētājiem.

Komandas spēli iesāka diezgan piesardzīgi, rūpīgi veidojot uzbrukumus un cenšoties rast ceļu uz pretinieku vārtiem. Pirmie "atvērās" beļģi - Tobija Alderveirelda iespaidīgā lēcienā atvairīja Francijas vārtu vīrs Igo Lorī. Puslaika izskaņā jau aktīvāka bija Francija, kuras rindās labu iespēju neizmantoja Benžamins Pavārs.

Otrā puslaika sākumā Beļģijas pirmais centiens gūt vārtus bija nesekmīgs, bet drīz jau Francija atzīmējās ar vārtu guvumu. Beļģi izsita bumbu aiz gala līnijas, sekoja stūra sitiens un pēc centrējuma Umtiti apsteidza augumā krietni raženāko Maruānu Fellaini, raidot ar galvu bumbu vārtos.

Turpinājumā Beļģija centās pārņemt iniciatīvu, vairāk kontrolēja bumbu, bet Francija atbildēja ar saviem ātrajiem uzbrukumiem, kuros īpaši bīstams ir jaunais talants Kilians Mbape. Francija mača izskaņā pretuzbrukumos vairākās epizodēs varēja gūt vārtus, tomēr allaž kaut kas pietrūka. Savukārt Beļģijas futbolistu lielā apņēmība labas iespējas neradīja, francūžiem svinot uzvaru un iesoļojot finālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi. $duelID=1133;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!