Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas futbola izlase pirms svētdien Katarā gaidāmā Pasaules kausa fināla cenšas ierobežot vīrusa izplatību, vēsta ESPN. Jau pāris spēlētāji saslimšanas dēļ nevarēja piedalīties pusfināla mačā pret Maroku.

Francijas futbolistiem svētdien jāspēlē Pasaules kausa finālmačs pret Argentīnu. Tieši francūži ir pašreizējie trofejas glabātāji. Viņi var kļūt par pirmo komandu kopš 1962. gada, kas triumfējusi divos Pasaules kausos pēc kārtas.

Saslimšanas dēļ Francijai trešdien pusfināla uzvarā pret Maroku nevarēja palīdzēt Dajo Upamekano un Adrjēns Rabjo, un izlases galvenais treneris Didjē Dešāns atklāja, ka abi futbolisti sākotnēji tika izolēti no pārējās komandas. Vēlāk Upamekano atgriezās treniņos un mačā pret Maroku atradās uz rezervistu soliņa, kamēr Rabjo tika atstāts viesnīcas numuriņā, lai veseļotos. Tāpat saslimšanas simptomi novēroti Kingslijam Komanam.

Savukārt piektdien parādījusies informācija, ka saslimuši arī Francijas izlases sākumsastāva aizsargi Rafaels Varāns un Ibrahima Konatē. Pirmajam no viņiem gan esot viegli simptomi, kamēr Konatē saslimis nopietnāk.

Pagaidām nav skaidrības, kāds vīruss ietekmē Francijas izlasi, taču daudzi iebraucēji Katarā cīnījušies ar Tuvo Austrumu elpceļu sindromu, kas var izraisīt gripai līdzīgu saslimšanu ar dažāda smaguma pakāpēm.

"Dohā gaisa temperatūra ir nedaudz kritusies, bet visu strādā gaisa kondicionieri. Mums ir bijuši pāris saslimšanas gadījumi ar gripai līdzīgiem simptomiem. Cenšamies būt piesardzīgi, lai vīruss neizplatās. Spēlētāji uz laukuma ir atstājuši daudz un, protams, tas ietekmē arī viņu imūnsistēmu," akcentēja Dešāns. "Darām visu nepieciešamo, lai izvairītos no vīrusa. Jau nošķīrām Upamekano un Rabjo no pārējiem."

Tāpat Dešāns ieskicēja gaidāmo finālu pret Argentīnu un akcentēja, ka Franciju sagaida smaga cīņa.

"Esam redzējuši visus Argentīnas mačus šajā turnīrā. Zinām, kā viņi spēlē. Tas ir sarežģīts pretinieks, kas šobrīd atrodas savas formas virsotnē. Faktors ir ne tikai Lionels Mesi, jo ap viņu ir spēcīga komanda, un apzināmies, ka argentīniešiem tribīnēs būs liels atbalsts," sacīja Francijas izlases stūrmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!