Foto: TASS/Scanpix/LETA
Kad vienā pasākumā sapulcējas dažādu nāciju un kultūru pārstāvji, var gaidīt dažādus kuriozus, pārpratumus un diemžēl arī nepatīkamus piedzīvojumus, un 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs šai ziņā nav izņēmums.

Nigērijas futbola izlases līdzjutējiem nav atļauts uz Pasaules kausa D apakšgrupas spēli Kaļiņingradas stadionā ienest vistas, kas esot viņu simbols, vēsta vietējie mediji.

16. jūnijā Nigērijas izlase Kaļiņingradā aizvadīs pirmo PK spēli pret Horvātiju.

"Mūsu informācijas centrā ienāk milzums visdažādāko jautājumu. Piemēram, Nigērijas izlases atbalstītāji interesējās, vai drīkst stadionā ienest dzīvas vistas, kas esot viņu simbols," aģentūra "Interfax" citē Kaļiņingradas reģiona kultūras un tūrisma ministru Andreju Jermaku. "Mēs viņiem atbildējām, ka ienest stadionā dzīvi vistu nedrīkst nekādā gadījumā. Taču, ja viņi spēli skatīsies kādā citā vietā, mēs, protams, ieteiksim, kur var iegādāties vistas. Mēs esam gatavi parūpēties par visekstravagantākajiem jautājumiem."

Nepaveicās kādai meksikāņu līdzjutējai Sanktpēterburgā – viņai par divu kilometru braucienu pa Ņevas prospektu ar taksometru pieprasīti 7000 rubļi (90 eiro). Kad sieviete atteikusies samaksāt, taksometra vadītājs nobloķējis durvis un nav ļāvis viņai izkāpt no mašīnas. Tad meksikāniete atdevusi šoferim 6000 eiro un tikusi izlaista no taksometra, bet pēc tam vērsusies policijā.

Policija izskaitļojusi mašīnas īpašnieka personību, transportlīdzeklis ielikts uzskaitē, bet tā atrašanās vieta un vadītājs tiek noskaidroti.

Toties Krievijas domes Ģimenes, sieviešu un bērnu lietas komisijas vadītāja Tamāra Pļetņova aicinājusi Krievijas sievietes neielaisties seksuālās attiecībās ar ārzemju futbola līdzjutējiem, jo tas varētu novest pie vientuļo māšu skaita pieauguma pēc turnīra.

"Šie bērniņi ir cietēji, tādas lietas notiek kopš padomju laikiem. Es neesmu nacionāliste, bet tomēr," intervijā radiostacijā "Govorit Moskva" izteikusies Pļetņova.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uz to norādījis, ka "sievietes pašas tiks galā ar šiem jautājumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!