Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā Katarā pirmdien, 28. novembrī, H grupas spēlē Gana izlaida divu vārtu pārsvaru, bet pēc tam tomēr ar 3:2 (2:0) pieveica Korejas valstsvienību.

Gana līdz ar to spērusi soli tuvāk astotdaļfinālam, bet Korejai mazas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Korejas izlase apņēmīgi sāka spēli, dominēja laukumā un pirmajās 20 minūtēs izdarīja jau septiņus stūra sitienus, kā arī piecus sitienus vārtu virzienā.

Tomēr tad vienā mirklī Gana lauza spēles gaitu. 24. minūtē pēc soda sitiena izspēles neliels haoss korejiešu aizsardzībā, pirmais bumbu pēc rikošeta pamanīja Muhameds Salisu, kurš to raidīja vārtos. Pēc desmit minūtēm pēc vēl viena izcila centrējuma brīvs bija Muhameds Kuduss, kurš ar sitienu ar galvu panāca 2:0. Ganieši visā pirmajā puslaikā izdarīja tikai trīs sitienus, divi no tiem bija vārtu rāmī un abi precīzi.

Otrajā puslaikā korejieši īsā laika posmā šokēja Ganu, atjaunojot intrigu duelī. 58. minūtē pēc centrējuma Gunsuns Čo apsteidza ganiešu aizsargu un guva Korejai pirmos vārtus, bet pēc trīs minūtēm Čo jau izcili nospēlēja "otrajā stāvā" un izlīdzināja rezultātu 2:2.

Korejas prieki gan nebija ilgi, jo Gana spēja atgūt vadību. 68. minūtē pēc piespēles no kreisās malas pa bumbu netrāpīja Inaki Viljamss, bet tālāk bumba nokļuva pie Kudusa, kurš guva savus otros vārtus spēlē.

Mača izskaņā korejieši bija piespieduši Ganas izlases futbolistus viņu soda laukumā, izmisīgi veidoja uzbrukumus, kas bija nesekmīgi. Spēles galvenais tiesnesis kompensācijas 11. minūtē nosvilpa spēles beigu signālu, neļaujot Korejai pat izspēlēt stūra sitienu. Tiesneša lēmums sadusmoja visu Korejas izlasi, bet ļoti agresīvi tiesnesim virsū metās Korejas izlases galvenais treneris Paulu Bentu, par to saņemot sarkano kartīti. Tādējādi portugāļu futbola speciālists izlaidīs savas vadītās izlases grupu turnīra pēdējo spēli pret Portugāli, kas notiks 2. decembrī.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!