Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Horvātijas futbola izlase trešdien pirmo reizi sasniedza Pasaules kausa izcīņas finālu, pusfināla mačā "Lužņiku" stadionā Maskavā ar rezultātu 2:1 (0:1) pagarinājumā pārspējot Anglijas valstsvienību.

Horvātijas izlase svētdien Pasaules kausa finālā spēkosies ar Franciju, kas otrdien ar rezultātu 1:0 savā pusfinālā pārspēja Beļģiju. Savukārt sestdien Anglija un Beļģija cīnīsies par bronzas medaļām.

Angļi šajā mačā jau piektajā minūtē izvirzījās vadībā, kad Kīrans Tripjērs izpildīja fantastisku tiešo brīvsitienu, pārspējot pretinieku vārtsargu Danijelu Subašiču. Anglijas futbolisti pirmo puslaiku aizvadīja nedaudz pārliecinošāk.

Savukārt otrajā puslaikā savu sniegumu uzlaboja horvāti, kuriem 68. minūtē izdevās izlīdzināt rezultātu. Šime Vrsaljko no labās malas izdarīja centrējumu soda laukumā, un Ivans Perišičs tika pie bumbas un izdarīja precīzu sitienu ar galvu. Horvātijai bija iespēja izvirzīties vadībā, bet Perišiča sitiens pāris minūtes vēlāk trāpīja pa vārtu stabu.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kuru Horvātijai vajadzēja spēlēt jau trešo spēli pēc kārtas. Angļi atkal bija aktīvi pirmajā pagarinājuma puslaikā, bet horvāti labāku sniegumu demonstrēja otrajā pagarinājuma puslaikā. 109. minūtē Perišičs ar galvu izdarīja viltīgu piespēli soda laukumā Mario Mandžukičam, kurš izspraucās starp diviem aizsargiem uz sita bumbu vārtos. Atlikušajā laikā angļu centieni atspēlēties bija neveiksmīgi.

Horvātijas izlasei šī būs pirmā reize, kad tā spēlēs Pasaules kausa finālā. Tā kļuva par 13. komandu, kas sasniegusi šī turnīra finālu.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1135;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!