Foto: PA Images/Scanpix/LETA
Horvātijas futbola izlases galvenais treneris Zlatko Daličs pēc uzvaras pār Argentīnu Pasaules kausa finālturnīra D grupas spēlē atzina, ka viņa vadītā komanda darbojusies nevainojami un ar to pārsteigusi pretiniekus.

Kā ziņojām, Horvātijas izlase pārspēja Argentīnu ar 3:0 un priekšlaicīgi nodrošināja sev vietu astotdaļfinālā.

"Argentīna bija apmulsusi, bet mēs nospēlējām ideāli," Daliču citē izdevums "Sport Ekspress". "Mums vajadzēja spēlēt ātri un mēs to darījām. Uzvarējām pašu dižo Argentīnu. Mani spēlētāji, visi 22, visi kā viens gribēja šo uzvaru. Mēs spēlējām pret izcilu komandu un guvām no tā baudījumu."

Savukārt Argentīnas izlases treneris Horhe Sampaoli atbildību par zaudējumu uzņēmās uz sevi. Viņa vadītā komanda ceturtdien piedzīvoja smagāko zaudējumu kopš 1958. gada Pasaules kausa – toreiz Zviedrijā argentīnieši ar 1:6 piekāpās Čehoslovākijas izlasei.

"Mēs esam ļoti vīlušies. Tā ir mana atbildība, jo es kā treneris atbildu par rezultātu, taču individuālas kļūdas noved pie ielaistiem vārtiem," pēc mača izteicās Sampaoli. "Horvātija pārņēma iniciatīvu un mēs neko nespējām mainīt. Mēs nespējām izrādīt spiedienu uz Horvātiju un ļāvām viņiem justies komfortabli. Protams, šis ir ļoti sāpīgs zaudējums, taču mums ir jāpaliek vienotiem. Mans komandas sastāvs uz šo spēli, mans plāns nostrādāja. Es jau sen strādāju par treneri un saprotu atbildību pret savu valsti. Viss, kas mums atliek, ir neatlaidīga cīņa pēdējā mačā, ir jāķeras pie katras izdevības."

"Pirmajā puslaikā kontrolējām bumbu, bet nespējām to nogādāt pie Mesi, lai viņš varētu veidot vārtu gūšanas momentus," spēli analizē treneris. "Pēc ielaistajiem vārtiem, kas notika brīdī, kad mēs to vismazāk gaidījām, centāmies laist laukumā spēlētājus, kas varētu mainīt mača gaitu, bet viņiem tas neizdevās. Pirmie zaudētie vārti mūs patiešām salauza. Otrie savukārt bija ļoti skaisti. Pēc tam jau bija morāli grūti "izvilkt" spēli."

Argentīnas izlase vēl nav zaudējusi pēdējo cerību iekļūt astotdaļfinālā, taču tagad tās liktenis atkarīgs no pārējo grupas komandu spēļu iznākuma. Ja Islande atlikušajās divās spēlēs pret Nigēriju un Horvātiju iegūs vismaz četrus punktus, argentīnieši varēs doties mājās.

Ja Argentīna pēdējā apakšgrupas spēlē uzvarēs Nigēriju, bet Islande piedzīvos kaut vienu zaudējumu vai abās spēlēs būs neizšķirts, tad Mesi ar kolēģiem turpinās Pasaules kausu. Savukārt, ja Islande būs ieguvusi trīs punktus, abām komandām būs vienāds punktu skaits, un tad jau tiks skatīta gūto-zaudēto vārtu attiecība.

Pēdējoreiz Argentīnas izlase Pasaules kausa grupu turnīru nepārvarēja 2002. gadā, kad tas notika Japānā un Korejā. Lionelam Mesi tolaik bija tikai 15 gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!