Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Irānas futbola izlase piektdien, 25. novembrī, 2022. gada Pasaules kausā finālturnīrā ar 2:0 (0:0) pārsteidzoši pieveica Velsas valstsvienību, saglabājot labas izredzes uz iekļūšanu astotdaļfinālā.

Irānas futbolisti pirmajā mačā ar 2:6 zaudēja Anglijai, bet mačā pret citu britu komandu spēles izskaņā guva divus vārtus. Velsa līdz ar šo zaudējumu praktiski atvadījusies no cerībām uz 1/8 finālu, jo pirmajā mačā velsieši cīnījās neizšķirti 1:1 ar ASV.

Irānas futbolisti vārtus guva tikai kompensācijas laika izskaņā, kad velsieši bija jau mazākumā, - precīzi sita Rozbehs Češmi un Ramīns Rezaejans.

Lai gan mačs izvērtās azartisks, jo abām komamndām bija nepieciešama uzvara, lai saglabātu labas izredzes uz iekļūšanu astotdaļfinālā, daudz bīstamu momentu neizveidojās. Labākais moments pirms mača galotnēs bija Irānai, bet Velsai šajā epizodē līdzās stāvēja veiksme, - 52. minūtē dažu sekunžu laikā divreiz bumba trāpīja pa Velsas vārtu stabu, bet brīdi vēlāk veiksmīgi bumba atleca pie velsiešu vārtsarga Veina Henesija.

Mača gaita mainījās spēles 84. minūtē, kad Velsa aizrāvās ar uzbrukumu. irāna izveidoja pretuzbrukumu un pēc Irānas tālās piespēles asi izgājienā nospēlēja velsiešu vārtsargs Henesijs. Sākumā mača galvenais tiesnesis parādīja dzelteno kartīti, tomēr vēlāk devās skatīties video atkārtojumu un mainīja lēmumu - Velsas vārtsargs saņēma sarakno kartīti, kas ir pirmā šajā finālturnīrā.

Pēc pretinieku vārtsarga noraidīšanas Irānas centieni uzbrukumā pieauga, un tas vainagojās ar uzvaru. Kompensācijas laika astotajā minūtē bumba atlēca pie češmi, kurš ar izcilu tālsitienu bumbu raidīja preitnieku vārtu labajā apakšējā stūrī. Dažas minūtes vēlāk velsieši aizrāvās uzbrukumā un to izmantoja Irāna, pretuzbrukumā vārtus gūstot Rezaejanam.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!