Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par pārsteigumu Pasaules kausa izcīņas E apakšgrupas pirmajā spēlē parūpējās Japānas valstsvienība, kas ar rezultātu 2:1 (0:1) Halifas stadionā pārspēja vienu no galvenajām favorītēm Vāciju.

Vācijas futbolisti pirms četriem gadiem Pasaules kausā nepārvarēja grupu turnīru, tāpēc tai bija svarīgi šo turnīru sākt ar labu sniegumu, tomēr to neizdevās izdarīt.

Jau astotajā minūtē Japāna pretuzbrukumā ieraidīja bumbu Vācijas izlases vārtos, taču Daizens Maeda piespēles saņemšanas brīdī bija aizmugures stāvoklī, tāpēc vārtu guvums netika ieskaitīts. Vācieši turpinājumā kontrolēja spēle, līdz 31. minūtē ieguva iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu. Davidu Raumu soda laukumā nogāza vārtsargs Šuiči Gonda, un "pendeli" pārliecinoši realizēja Ilkajs Gindegans.

Vācijai pirmā puslaika kompensācijas laikā video atkārtojuma sistēma (VAR) atcēla Kaja Haverca vārtu guvumu pēc Serža Gnabrī piespēles, fiksējot aizmugures stāvokli.

Otrajā puslaikā Vācijai turpināja piederēt pārsvars bumbas kontrolē, taču tā spēlēja pasīvāk un paviršāk. Gnabrī un Gindegans ar saviem sitieniem trāpīja pa vārtu stabu, bet tad 75. minūtē uz maiņu nākušais Takumi Minamino Japānas uzbrukumā izdarīja sitienu no kreisās malas, Vācijas vārtsargs Manuels Neiers bumbu atsita, taču tā nonāca tieši uz kājas Ritsu Doanam, kurš izlīdzināja rezultātu.

Astoņas minūtes vēlāk japāņi pārņēma vadību spēlē, kad Takuma Asano pēc tālas piespēles ielauzās soda laukumā un precīzi sita vārtu tuvējā stūrī. Vācijas izlases mēģinājumi atspēlēties bija neveiksmīgi.

E grupā šodien vēl spēkosies Spānijas un Kostarikas valstsvienības.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā varēja lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!