Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vairāki futbola fani Katarā palikuši bez normālām naktsmājām, jo sadzīves apstākļiem pielāgotie konteineri nav bijuši pietiekami atbilstoši vai vispār gatavi viesu uzņemšanai, vēsta ESPN.

Pasaules kausa rīkotāju atbildīgā komiteja jau atzinusi savu vainu, atvainojusies par "sagādātajām neērtībām" un solījusi atmaksāt naudu, tomēr tas nemazina futbola līdzjutēju vilšanos.

Pasaules kausa rīkotāji Katarā nespēja nodrošināt visu futbola fanu viesnīcu pieprasījumus, tādēļ izveidoti fanu ciemati, kuros dzīvošana ir pārveidotos konteineros. Nakts gan nav no lētajām, jo cena par diennakti tādā konteinerā ir 200 ASV dolāri (apmēram 192 eiro), bet tajos ir tikai pamata ērtības un kopīgas mazgāšanās telpas. Tomēr daudzi "numuriņi" vēl nav pabeigti, nav piegādātas izlietnes un nav iekārtotas tualetes.

"Mēs apzināmies, ka vairāki līdzjutēji ir saskārušies ar aizkavēšanos, reģistrējoties atsevišķās fanu ciemata naktsmītnēs īpašnieka un operatora nolaidības dēļ. Vairākas telpas, kuras pārvalda dažādas privātas struktūras, neatbilst standartiem, kas tika solīti līdzjutējiem. Lai gan šīs fanu vietas pārvalda neatkarīgas komerciālas struktūras, šo problēmu novēršana joprojām ir augstākā atbildīgās komitejas prioritāte," ESPN skaidroja rīkotāji.

Tagad atbildīgā komiteja ļāvusi veikt faniem naudas līdzekļu pilnu atmaksu, kā arī piedāvājuši alternatīvas naktsmītnes, ko apmaksās rīkotāji. ESPN centies sazināties ar atbildīgajām komercsabiedrībām, tomēr telefona "karstā līnija" pēc nelielas sarunas pēkšņi bijusi nepieejama – automātiskajā atbildētājā zvanītājam paskaidrots, ka sistēmai "tiek veikta apkope" un līgts "atzvanīt rītdien".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!