Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tuvāko 29 dienu laikā sporta pasaule pievērsīsies Tuvajiem Austrumiem, jo teritorijas ziņā mazajā valstī Katarā svētdien, 20. novembrī, sākas šī gada nozīmīgākais sporta notikums – Pasaules kausa finalturnīrs futbolā. Neviens no Pasaules kausa finālturnīriem nav izraisījis tik daudz skandālu ilgi vēl pirms tā sākuma, un par Kataras izvēli spriedīs vēl gadus pēc pašām sacensībām.

Šis būs pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalās 32 valstis. Jau pēc trīs ar pusi gadiem (jo sacensības atkal notiks vasarā) Kanādā, ASV un Meksikā spēlēs 48 valstu izlases jeb gandrīz 23% no FIFA dalībvalstīm.

Par Pasaules kausa mājvietu lemj FIFA izpildkomiteja, kurā ir 24 dalībnieki. 2010. gada 2. decembrī par 2022. gada finālturnīru gan lēma tikai 22 izpildkomitejas locekļi, jo divi jau bija atstādināti par aizdomām saistībā ar korupciju. Tomēr divu locekļu aizdomas bija tikai "ziediņi". Vēlāk apsūdzības par kukuļu saņemšanu tika izvirzītas vēl trijiem, bet šobrīd korupcijas ēna (notiesāti, apsūdzēti, atstādināti no futbola, utt.) ir pār 13 no tobrīd FIFA izpildkomitejā esošajiem 24 locekļiem. Izrādījās, ka esot izstrādāta vesela ķēde, kā maksājumi vairāku miljonu apmērā no Kataras uzņēmējiem sasnieguši FIFA amatpersonas, kuras ietekmēja komitejas gala lēmumu par rīkotājtiesību piešķiršanu.

Portāla "Delfi" sporta žurnālisti speciāli izveidotā sadaļā 29 dienu garumā nodrošinās visu 64 spēļu teksta tiešraides, komentārus un analīzi, lai sniegtu lasītājiem visaptverošu un padziļinātu informāciju par tik zīmīgo notikumu. Speciālajā sadaļā lasītāji var atrast spēļu kalendāru, kopvērtējumu, visu 32 komandu īsus aprakstus, kā arī astoņu stadionu vizualizācijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!