Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmo uzvaru šī gada Pasaules kausa finālturnīrā Katarā svētdien izcīnīja Kostarikas futbola izlase, kas E grupas otrās kārtas mača izskaņā ar 1:0 (0:0) apspēlēja Japānu.

Vienīgos vārtus 81. minūtē iesita Kejšers Fulers.

Japāna finālturnīra ievadā parūpējās par sensāciju, ar 2:1 uzvarot Vāciju, taču pēc zaudējuma Kostarikai nostādījusi sevi neērtā situācijā. Tikmēr Kostarika turnīru atklāja ar 0:7 kapitulāciju pret Spāniju. Tieši Vācija un Spānija svētdien pulksten 21:00 aizvadīs savstarpēju maču.

Kostarika un Japāna svētdien aizvadīja vienu no neizteiksmīgākajām spēlēm šajā Pasaules kausā. Pirmajā puslaikā neviena no komandām nespēja izveidot reālas vārtu gūšanas iespējas, pat nebija neviena sitiena vārtu rāmī.

Teorētiski šo uzvaru vairāk vajadzēja Japānai, kura pēc panākuma pār Vāciju varēja sevi nostādīt lieliskā situācijā. Tomēr japāņi spēlēja lēni un neizteiksmīgi, kamēr Kostarika izmantoja savu vienīgo momentu spēlē - 81. minūtē Fulers no soda laukuma robežas veica tehniski lielisku, planējošu sitienu, pārsteidzot Japānas futbolistus un iesitot vienīgos vārtus mačā.

Mača beigās Japānai izdevās radīt spiedienu pie Kostarikas vārtiem, taču teicami vārtos darbojās Keilors Navass.

E grupā pa trim punktiem ir Spānijai, Japānai un Kostarikai, kamēr Vācijai vēl punktu nav. Tiesa, spāņiem un vāciešiem vēl tikai priekšā otrās kārtas mačs.

Portāls "Delfi" piedāvā Japānas un Kostarikas spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!