Foto: Shutterstock
Pasaules kausa finālturnīra organizatori cīņai ar kukaiņiem Volgogradas stadionā izmantos vaniļu, vēsta ārzemju mediji.

Kā ziņojām, Volgogradas stadionu apsēduši kukaiņi, kas vasaras mēnešos šajā Volgas apkārtnē ir ļoti aktīvi. Televīzijas translācijā bija redzams, un arī Anglijas un Tunisijas spēles dalībnieki sūdzējās, ka odi un knišļi viņiem pirmdienas spēlē koduši un lidojuši acīs. Pirms mača un pārtraukumā futbolisti esot lietojuši pretodu preparātus, taču tas neko daudz nav līdzējis, ziņo ESPN.

Lai novērstu šo problēmu, spēļu rīkotāji stadiona apkārtnē uz kokiem un krūmiem izsmidzinājuši vaniļas ekstraktu, kam vajadzētu pievilināt knišļus. "Izmantojam koncentrāciju, kas neradīs neērtības līdzjutējiem, taču ir pietiekami stipra lai pievilinātu kukaiņus," aģentūra "Interfax" citē reģionālā Dabas resursu mežsaimniecības un ekoloģijas komiteju.

Vaniļas koncentrāts tiks izsmidzināts divas dienas pirms katras spēles naktī un agri no rīta. Preparāts esot nekaitīgs cilvēkiem un dzīvniekiem, darbojas tikai uz knišļiem un odiem.

Volgogradas arēnā paredzēts aizvadīt vēl trīs spēles – 22. jūnijā starp Nigēriju un Islandi, 25. jūnijā – starp Saūda Arābiju un Ēģipti un 28. jūnijā starp Japānu un Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!