Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas futbola izlase svētdien savās mājās notiekošā Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā "Lužņiku" stadionā Maskavā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Spāniju un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Krievijas futbolisti spēles pamatlaikā un pagarinājumā ar Spāniju cīnījās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienu sērijā vārtsargs Igors Akinfejevs atvairīja divus sitienu un nodrošināja savas komandas panākumu ar 4-3.

Šajā mačā ļoti ātri kļuva skaidrs, ka Krievijas izlase spēlēs no aizsardzības, cenšoties doties pretuzbrukumos, savukārt Spānija daudz spēlēja ar bumbu. Krievijas izlase jau 12. minūtē ielaida vārtus, kad pēc Spānijas izlases stūra sitiena Sergejam Ignaševičam cīņā ar Serhio Ramosu bumba trāpīja pa kāju un ielidoja vārtos. Krievijai 42. minūtē izdevās rezultātu izlīdzināt ar 11 metru soda sitienu. Pēc Artjoma Dzjubas sitiena ar galvu Žerārs Pikē nospēlēja ar roku, tāpēc tiesnesis nozīmēja "pendeli", kuru pats Dzjuba arī realizēja.

Spānijas izlase arī otrajā puslaikā mēģināja pārspēt Krievijas izlases blīvo aizsardzības līniju, taču tas neizdevās ne pamatlaikā, ne 2x15 minūšu pagarinājumā. Savukārt pēcspēles sitienu sērijā Akinfejevs bija uzdevumu augstumos, atvairot divus sitienus. Savukārt Fjodors Smolovs, Ignaševičs, Aleksandrs Golovins un Deniss Čeriševs izdarīja precīzus sitienus Davida de Hea vārtos.

Krievijas izlase iepriekšējo reizi Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālu sasniedza 1970. gada turnīrā Meksikā. Šīs komandas labākais Pasaules kausā rezultāts ir ceturtā vieta 1966. gadā.

7. jūlijā Sočos Krievija ceturtdaļfinālā spēkosies ar Horvātijas un Dānijas pāra uzvarētāju.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1113;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!