Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Graujošu uzvaru Katarā notiekošajā Pasaules kausā trešdien guva Spānijas futbola izlase, kas E grupas pirmās kārtas cīņā ar 7:0 (3:0) apspēlēja Kostariku.

Šī Pasaules kausa finālturnīros ir graujošākā uzvara kopš 2002. gada, kad Vācija ar 8:0 sasita Saūda Arābiju.

Spāņu labā divus vārtus iesita Ferrans Torress, kamēr pa reizei precīzi bija Dani Olmo, Marko Asensio, Gavi, Karloss Solers un Alvaro Morata.

Kostarika šajā mačā demonstrēja vienu no vājākajiem sniegumiem finālturnīrā. Visas cīņas laikā tā neizpildīja nevienu sitienu pa Spānijas vārtiem.

Spānija dominēja jau no paša spēles sākuma, radot spiedienu uz kostarikāņu vārtiem. Vārti nobrieda ātri, un rezultātu 11. minūtē atklāja Olmo - izcilu piespēli pāri pretinieku galvām viņam veica Gavi, uzbrucējam pēc tam skaisti bumbu apstrādājot un pārspējot Kostarikas vārtsargu Keiloru Navasu. Tikai desmit minūtes vēlāk spāņi dubultoja pārsvaru, kad ar sitienu vienā pieskārienā izcēlās Asensio, bet 31. minūtē Torress realizēja 11 metru soda sitienu, panākot jau 3:0.

Spānijas dominance turpinājās arī otrajā puslaikā. Kostarika tāarī neizdarīja nevienu sitienu, bet spāņi iesita vēl četrus golus - otro reizi izcēlās Torress, vārtu guvumus pievienoja arī Gavi, Solers un Morata.

Gavi vien 18 dienu 110 dienu vecumā kļuvis par jaunāko vārtu guvēju Pasaules kausa finālturnīrā kopš 1958. gada, kad toreiz finālā pret Zviedriju vārtus iesita brazīliešu leģenda Pelē.

Pirmajā E grupas cīņā pirms tam trešdien Japāna negaidīti ar 2:1 apspēlēja titulēto Vāciju.

Portāls "Delfi" piedāvā Spānijas-Kostarikas cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!