Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnas futbola izlase sestdienas vakarā C grupas spēlē Katarā izcīnīja pirmo uzvaru šajā Pasaules kausā - 2:0 (0:0) pret Meksiku.

Argentīnas uzvaru ar vārtiem un rezultatīvu piespēli sekmēja kapteinis Lionels Mesi. Viņš guva komandas pirmos vārtus, bet otros iesita Enco Fernandess.

Otrā C grupas mačā sestdien Polija ar 2:0 uzvarēja Saūda Arābiju, nonākot apakšgrupas galvgalī. Tai ir četri punkti, pa trim punktiem iekrājušas Argentīna un Saūda Arābija, bet Meksikai ir viens punkts.

Argentīnas un Meksikas spēlē liels pārsvars bumbas kontrolē piederēja argentīniešiem, taču sāncenšiem bija bīstamāki uzbrukumi. Lielākoties laukumā gan noritēja cīņa vidusdaļā uz noteikumu pārkāpumu robežas, un vārtsargiem darba nebija daudz. Par spīti tādam uzbrukuma trio kā Mesi, Anhels di Marija un Lautaro Martiness, argentīniešiem bija lielas grūtības uzlauzt Meksikas aizsardzību.

Vadzis lūza 64. minūtē, kad Mesi ārpus soda laukuma tieši pretī vārtiem saņēmi piespēli no di Marijas un precīzi sita vārtu apakšējā labajā stūrī. Turpinājumā Argentīna atdeva bumbas kontroli Meksikas rokās, kurai gan nesekmējās ar labu uzbrukumu izveidošanu. Tā vietā nācās saņemt bumbu savos vārtos, kad 87. minūtē pēc Mesi piespēles Fernandess skaisti sita no soda laukuma stūra.

Portāls "Delfi" piedāvā šīs spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!