Foto: AFP/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola izlases līderis Lionels Mesi pēc komandas iekļūšanas Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā neslēpa savu prieku par uzvaru, un atzina, ka šis panākums bija grūts, bet pelnīts.

Kā ziņojām, Argentīnas izlase izšķirošajā D grupas spēlē ar 2:1 pārspēja Nigēriju un astotdaļfinālā tiksies ar Franciju.

"Mēs bijām pārliecināti, ka uzvarēsim," piebilda Mesi. "Šis ir pelnīts prieks. Zināju, ka Dievs ir ar mums un mūs neatstās. Pateicos visiem, kas ir šeit, un visiem, kas pārdzīvo par mums Argentīnā."

"Kontrolējām bumbu pirmajā puslaikā, centāmies radīt vārtu momentus. Domājām, ka otrais puslaiks būs tāds pat, taču nigērieši guva vārtus," pēc spēles žurnālistiem teica Mesi. "Tad jau laiks sāka lidot, un mēs sākām nervozēt. Kad Roho iesita vārtus, mūs "palaida vaļā". Zinājām, ka būs smaga spēle, savu mērķi sasniedzām, bet nedomājām, ka tā mocīsimies."

"Mēs pacietīgi, mierīgi trenējāmies katru dienu, lai parādītu labāko sniegumu," pēc spēles teica Argentīnas izlases vārtsargs Franko Armani. "Šī nedēļa bija pārdzīvojumu pilna, mēs nesasniedzām tos rezultātus, kādus gribējām. Šī bija mūsu pēdējā cerība. Uzvarējām, un bijām to pelnījuši. Ikviens no mums saprata, ka ir jāuzvar, lai paliktu turnīrā. Tagad varam izbaudīt brīdi, bet tad jāsāk domāt par spēli ar Franciju. Tā ir laba komanda, mums kārtīgi jāsagatavojas."

"Šis bija nepatīkamākais zaudējums manā mūžā," pēc mača atzinās Nigērijas izlases aizsargs Braiens Idovu. "Atceros, ka cīnījāmies par bumbu, kas atlēca pie Merkado. Noguruma dēļ viņu sagaidījām ne tik aktīvi, izgāja cauri piespēle. Nesaprotu, kā tur vispār varēja atrasties Roho, mēģinājām viņu nosegt, bet bumba ielidoja vārtos. Ļoti gribējām tikt tālāk..."

Pēc Argentīnas izlases uzvaras Buenosairesā sākās plašas svinības, kas ilga līdz rītam. Ielās izgāja tūkstošiem cilvēku.

Буэнос Айрес ликует!🙌🇦🇷#ЧМ2018 #NGAARG pic.twitter.com/AUfrb2LPCJ

— Чемпионат мира FIFA 2018🏆🇷🇺 (@fifaworldcup_ru) June 26, 2018

"Nav nekā labāka, kā būt argentīnietim gan labos, gan sliktos brīžos!" pēc spēles ierakstīja laimīgais Mesi savā "Instagram" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!