Foto: AP/Scanpix/LETA

Pasaules kauss futbolā Katarā saņēma kritiku gan ilgi pirms paša turnīra, gan jau pirmajā dienā, bet problēmas turpinājās pirmdien – līdzjutēji saskārušies ar haosu, jo nefunkcionēja biļešu aplikācija.

Kādas amerikāņu fanu grupas organizators ESPN apstiprināja, ka biļetes FIFA biļešu aplikācijā, ko fani plānoja izmantot, lai iekļūtu stadionā, "pazuda" no kontiem, kā arī neļāva faniem pārsūtīt biļetes personām, ar kurām viņi kopā plānoja ierasties.

Līdzjutējiem, kuriem radās problēmas, tika ieteikts doties uz Dohas izstāžu un konferenču centru Dohas Rietumu daļā. Jau ārpusē pie šī centra novērota ap 500 līdzjutēju rinda, jo viņiem radās pamatotas bažas par iekļūšanu pirmdienas spēlēs.

Anglijas spēle pret Irānu sākās jau pulksten 15 pēc Latvijas laika, un nav zināms, cik faniem, iespējams, šis mačs gājis secen aplikācijas problēmu dēļ. Vēlāk pulksten 18:00 Katarā spēlēs Nīderlandes un Senegālas izlases, bet pulksten 21 dueli sāks ASV un Velsas izlases.

"Dažiem skatītājiem pašlaik ir problēmas ar piekļuvi savām biļetēm, izmantojot FIFA biļešu tirdzniecības lietotni. FIFA strādā pie problēmas risināšanas. Tikmēr faniem, kuri nevar piekļūt savām mobilajām biļetēm, ir jāpārbauda e-pasti, ko viņi izmantoja, lai reģistrētos biļešu tirdzniecības lietotnē, lai saņemtu papildu norādījumus," teikts FIFA paziņojumā. "Gadījumā, ja fani nevarēs piekļūt saviem e-pasta kontiem, stadiona biļešu punktos viņi saņems atbalstu. Mēs pateicamies faniem par sapratni un strādājam, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu problēmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!