Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kā pirmā Katarā notiekošā Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālu sestdien sasniedza Nīderlandes futbola izlase, kas astotdaļfināla cīņā ar 3:1 (2:0) uzvarēja ASV.

Ceturtdaļfinālā Nīderlande tiksies ar Argentīnu vai Austrāliju, kas savu astotdaļfināla cīņu izspēlēs vēlāk sestdien pulksten 21:00.

Nīderlandes izlases labā vārtus guva Memfiss Depajs, Deilijs Blinds un Denzels Damfrīss, kurš ar rezultatīvām piespēlēm sekmēja pirmo divu vārtu guvumus. Amerikāņiem vienīgo bumbu vārtos raidīja Hadži Raits.

Spēli aktīvāk iesāka ASV, kuras rindās atgriezās apakšgrupu turnīra noslēgumā traumu guvušais Kristians Pulisiks. Amerikāņi kontrolēja notikumus laukumā, taču pretēji spēles gaitai vārtus guva Nīderlande - 10. minūtē Damfrīss no labā flanga piespēlēja uz soda laukumu un Depajs bija pilnībā nepiesegts, viņam atklājot rezultātu. Arī turpinājumā ASV bija aktīvāki, kamēr nīderlandieši spēlēja pragmatiskāku futbolu un gaidīja pretinieku kļūdas. Viņi dubultoja pārsvaru tieši pirms pirmā puslaika beigām - kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc auta iemetiena atkal bija Damfrīsa piespēle soda laukumā, ko vārtu guvumā pārvērta Blinds.

ASV futbolisti ļoti aktīvi sāka otro puslaiku, taču iesist vārtus nekādi neizdevās, turklāt Nīderlandei pat bija bīstamāki momenti. Spēles ritējums izmainījās 76. minūtē, kad Pulisiks piespēlēja no labās malas, un Raits ne bez veiksmes palīdzības iesita planējošu bumbu. Cīņa kļuva atklātāka un dinamiskāka, taču tas vainagojās ar vēl vieniem Nīderlandes vārtiem - 81. minūtē Blinds no kreisā flanga centrēja soda laukumā, pilnīgi nepieskatīts bija Damfrīss, kurš šādu iespēju izmantoja.

Atlikušā spēles daļa izvērtās formalitātē, jo ASV reālu iespēju atgūt vēl vismaz vienus vārtus nebija. Nīderlande meistarīgi un disciplinēti savus vārtus nosargāja.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu šī mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!