Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas A apakšgrupas otrās kārtas spēlē Nīderlandes un Ekvadoras valstsvienības savstarpējā cīņā spēkojās neizšķirti 1:1 (1:0).

Nīderlandes izlase šajā mačā izvirzījās vadībā jau sestajā minūtē, kad skaists sitiens tuvējā vārtu augšējā stūrī izdevās Kodijam Gakpo. Tomēr spēles turpinājums nīderlandiešiem bija neizteiksmīgs, un uzbrukumi viņiem vairs neveidojās pārāk bīstami. Ekvadora lēnām pārņēma iniciatīvu, līdz pirmā puslaika kompensācijas laikā teju izlīdzināja rezultātu. Pēc stūra sitiena izspēles Airtons Presjado izdarīja sitienu, bet bumba no Pervisa Estupinjana ielidoja vārtos. Tiesneši fiksēja aizmuguri un neieskaitīja šo golu, jo vārtsargam aizmugures stāvoklī skatu aizsedza Džeksons Poroso.

Otrā puslaika sākumā Ekvadora tomēr rezultātu izlīdzināja, kad pēc pārtvertas bumbas pēcīgu sitienu pa vārtiem izdarīja Estupinjans. Vārtsarga ar plaukstu atvairīto bumbu savāca Enners Valensija, kurš guva savus trešos vārtus turnīrā.

59. minūtē Gonsalo Plata ar tālsitienu raidīja bumbu pret Nīderlandes vārtu pārliktni. Nīderlandes izlase sev vārtu gūšanas iespējas tā arī nespēja izveidot atlikušajā laikā.

Nīderlandes izlase šajā mačā izdarīja tikai divus sitienus vārtu virzienā, kas esot mazākais sitienu skaits Eiropas valstij Pasaules kausa finālturnīrā kopš 1966. gada, aprēķinājusi "Opta".

Nīderlande un Ekvadora šobrīd A grupā ierindojas pirmajās divās vietas ar četriem punktiem, bet Senegāla tām seko ar trim punktiem. Turnīra mājiniece Katara pie punktiem nav tikusi un kā pirmā zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!