Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules kausa spēles līdzjutējiem nes visplašāko emociju gammu — no sajūsmas par uzvaru, kad gribas samīļot visu pasauli, līdz dusmām uz visu, kas pagadās pa rokai pēc komandas zaudējuma.

Kāds Tjumeņas iedzīvotājs savas dusmas par Krievijas zaudējumu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā izgāzis uz objektu, kas viņam šo spēli rādīja, — televizoru. Aculiecinieki policijai pastāstījuši, ka televizors izmests pa logu pēc spēles beigām, ziņo vietējais portāls "vsluh.ru".

Savukārt Pēterburgā nezināmi ļaundari pēc mača sabojājuši Krievijas izlases galvenā trenera Staņislava Čerčesova grafiti uz mājas — viņam "nogriezts" rādītājpirksts.

Toties britu zinātnieki lēš, ka Anglijas izlases uzvara pār Zviedriju Pasaules kausa ceturtdaļfinālā pozitīvi atsauksies uz dzimstības paaugstināšanos, raksta "The Sun". Gaidāms, ka deviņus mēnešus pēc šīs spēles Lielbritānijā būs "bēbīšu bums" un pasaulē nāks apmēram 5000 mazuļu, kas ir par 10% vairāk nekā parasti.

Laikraksts norāda, ka pēc 2002. gada Pasaules kausa dzimstība valstī palielinājās par 2000 bērniem, arī 1966. gadā, kad Anglija ieguva savu līdz šim vienīgo pasaules čempionu titulu, attiecīgajā periodā pēc turnīra bija vērojams "bēbīšu bums".

Par dzimstību Pasaules kausa laikā rūpējusies arī kāda Ņižņijnovgorodas aptiekas darbiniece Ludmila, kura ārzemju viesiem esot pārdevusi apzināti bojātus prezervatīvus. To viņa esot darījusi rūpēs par "Krievijas genofondu". "Jūs redzējāt mūsu alkānus? Un redzējāt, kādi puiši pie mums bija atbraukuši? Viens par otru labāks!" 62 gadus veco aptiekāri citē "Sport Ekspress". "Gari, stalti, sportiski. Lai padalās ar savu genofondu ar mums! Viņiem prieciņš, bet mums, skaties, pavisam citāda nākamā paaudze sanāks. Pavei, varbūt mazāk vazāsies apkārt, ar mazuli tak apkārt neskraidīsi. Būs pieklājīgas meitenes, ne tā kā tagad — apkaunojums!"

Ludmila pati pēc 1980. gada olimpiskajām spēlēm laidusi pasaulē divus bērnus. Tomēr aptiekas vadība kundzes labos nodomus nav atbalstījusi, viņai bija jāuzraksta iesniegums par aiziešanu no darba "pēc pašas vēlēšanās".

Turpinās ārzemju līdzjutēju nedienas ar zagļiem — kādam pakistānietim Sanktpēterburgā nozagta pamatīga naudas summa. Vietējais portāls "Fontanka" ziņo, ka 43 gadus vecs Pakistānas pilsonis apzagts 8. jūlijā pl. 3.30 no rīta. Viņam nozagts maks, kurā bija autovadītāja apliecība un bankas kartes. No tām ļaundari noņēmuši 670 tūkstošus rubļu (10,2 tūkstoši eiro), bet makā bijuši vēl 10 tūkstoši rubļu (152 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!