Foto: SIPA/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs iesākās ar graujošu mājinieces Krievijas uzvaru pār Saūda Arābiju par prieku pārpildītajam "Lužņiku" stadionam Maskavā, kura ložā spēli vēroja pats Krievijas prezidents Vladimirs Putins kopā ar Saūda Arābijas kroņprinci Muhamedu bin Salamanu.

Kā ziņojām, Krievija šai mačā uzvarēja ar 5:0 (2:0).

Paruna vēsta, ka "uzvarētājus netiesā", bet uz zaudētājiem tas neattiecas. Tā Saūda Arābijas Futbola federācijas prezidents Adels Izzats paziņojis, ka izlases futbolistiem tiks piemērots disciplinārsods, jo tik smagu zaudējumu viņi nebija gaidījuši.

"Rezultāts ir pilnībā neapmierinošs, tas vispār neparāda sagatavošanās programmu," vietējais portāls "youm7.com" citē federācijas prezidentu. "Vairāki spēlētāji, ieskaitot vārtsargu Abdulahu Al-Muaifuju, aizsargu Omāru Havsavi un uzbrucēju Muhamedu Al-Sahlavi tiks sodīti par zemu spēles līmeni mačā pret Krieviju."

Kā jau tas nereti gadās pēc iespaidīgu apmēru pasākumiem, par problēmu kļūst skatītāju izkļūšana no stadiona. Pasaules kausa atklāšanas spēle nebija izņēmums — sociālajos tīklos pēc mača parādījās neapmierināti komentāri par burzmu, spiešanos un līdz ar to cilvēku veselībai bīstamu situāciju pie izejas no "Lužņiku" stadiona.

Kāda no spēles apmeklētājām, žurnāliste, savā "Twitter" kontā ievietojusi video, kā cilvēki caur šauru eju laužas ārā no stadiona, komentējot: "Graujam un laužam. Mājup atgriežamies tikai tā."

Krievijas iekšlietu ministrija gan ziņo, ka nedz spēles laikā, nedz pēc tās nekādas nekārtības netika konstatētas, viss noticis mierīgi.

Kas attiecas uz pašu spēli, tajā tika fiksēti vairāki interesanti statistikas dati, piemēram, Krievijas futbolisti Čeriševi ir kļuvuši par pirmo dinastiju, kas guvuši vārtus Krievijas izlasē. Deniss Čeriševs izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem Pasaules kausa finālturnīra mačā pret Saūda Arābiju, bet viņa tēvs Dmitrijs 1995. gadā guva vārtus Eiropas čempionāta atlases spēlē pret Sanmarīno izlasi.

Kaut kas Pasaules kausā noticis arī pēc ilgāka pārtraukuma — pirmo reizi kopš 1990. gada pirmie vārti PK atklāšanas spēlē tika gūti ar galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!