Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Katarā notiekošā Pasaules kausa futbolā finālturnīra spēlē pirmdien laukumā izskrēja demonstrants, nesot LGBTQ varavīksnes karogu un valkājot zilu Supermena T-kreklu, kuram priekšā bija uzraksts "SAVE UKRAINE" ("Glābiet Ukrainu"), bet aizmugurē - uzraksts "RESPECT FOR IRANIAN WOMAN" ("Cieņu Irānas sievietēm").

Saskaņā ar tvitera lietotāja Ostapa Jariša ziņoto, demonstrantam Mario Ferri Falko uz kreisās rokas bija uztetovēts ukraiņu nacionālais simbols trīszobis. Falko savā "Instagram" kontā bija ierakstījis, ka viņš pavasarī apmeklējis Ukrainu, lai sniegtu humāno palīdzību.

Incidents notika spēlē starp Portugāles un Urugvajas komandām, spēles otrajā puslaikā.

Apsardzes darbinieki apturēja demonstrantu un karogs tika nomests laukumā, bet protestētājs tika aizvests prom. Spēles tiesnesis pacēla nomesto karogu un atstāja to uz laukuma sānu līnijas, kur drīz pēc tam kāds strādnieks to savāca.

Demonstrants tika aizvests no laukuma pa tuneli. Vēl nebija zināms, vai šim vīrietim draud kādas apsūdzības un vai viņu ir aizturējusi policija.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) vēl nav komentējusi šo incidentu.

Katarā notiekošā turnīra pirmajā nedēļā septiņām Eiropas komandām tika liegts valkāt daudzkrāsainus piedurknes apsējus ar uzrakstu "One Love" ("Viena mīlestība") šī turnīra spēļu laikā. Fani arī sūrojās par to, ka viņiem netika atļauts ienest stadionos priekšmetus varavīksnes krāsās, kas simbolizē LGBTQ tiesības.

Konservatīvajā islāma valstī Katarā spēkā esošie likumi pret geju seksu un attieksme pret LGBTQ pārstāvjiem izpelnījās uzmanību, kad kļuva zināms, ka tur notiks Pasaules kausa futbolā finālturnīrs. Katara ir paziņojusi, ka šī turnīra spēles var apmeklēt visi, tostarp LGBTQ fani, bet viesiem jāciena šīs valsts kultūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!