Foto: AFP/Scanpix/LETA
Svētdien, 18. decembrī, Katarā kļūs zināmi 2022. gada Pasaules kausa ieguvēji futbolā, bet trīs ar pusi gadus pirms nākamā turnīra vēl nav skaidrības, kā turpmāk komandas cīnīsies par prestižo trofeju, vēsta ESPN.

Pagaidām oficiāli zināms, ka finālturnīrs jūnijā un jūlijā risināsies ASV, Meksikā un Kanādā. Meksika kļūs par pirmo valsti vēsturē, kas finālturnīra spēles uzņems trešo reizi, ASV teritorijā pasaules sporta karalis viesosies otro reizi, bet Kanāda pirmo reizi rīkos prestižās sacensības.

1998. gadā ieviestajā un šogad pēdējo reizi notiekošajā Pasaules kausa formātā spēlēja 32 komandas, iepriekšējo 24 vietā. 2026. gada formātā būs lielākais dalībkomandu skaita pieaugums Pasaules kausa vēsturē un finālturnīrā spēlēs gandrīz katra ceturtā FIFA dalībniece (22,7% no 211 dalībvalsts).

Zināms, ka lielāko daļu spēļu uzņems ASV, bet Meksikā un Kanādā būs daži mači. Kopumā spēles risināsies 16 stadionos (11 – ASV; trīs – Meksikā; divi – Kanādā). Tomēr lielākas skaidrības par finālturnīru pagaidām nav. Kāda būs izspēles formula? Cik daudz būs spēļu? Kādos datumos risināsies spēles un cik ilgs būs turnīrs? FIFA sola galējo lēmumu pieņemt 2023. gadā pēc iespējas ātrāk, lai gan rīkotāji, gan futbola fani laicīgi varētu domāt par futbola svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!