Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viņš vēl nedomā teikt ardievas – tā uz masu medijos izskanējušo informāciju par futbola karaļa Pelē veselības stāvokli reaģēja viņa tuvākie radinieki, vēsta ārvalstu masu mediji.

82 gadus vecais Pelē jeb pilnā vārdā Edisons Arantess du Nasimentu pagājušajā otrdienā tika nogādāts Sanpaulu slimnīcā. Sākotnēji tika vēstīts, ka ar zarnu vēzi slimojošajam Pelē tā bijusi paredzētā vizīte. Vēlāk gan tika precizēts, ka ārsti nevarēja veikt vēža ārstēšanas procedūras, jo pēc Covid-19 izslimošanas futbola leģendai konstatēta elpceļu infekcija.

"Apmēram pirms trīs nedēļām viņam bija Covid-19. Viņš ir vakcinēts, viņam ir visas potes, bet ņemot vērā vēža ārstēšanu un ķīmijterapiju, viņam ir plaušu iekaisums. Tāpēc viņš tika ievietots slimnīcā. Vai tas ir nopietni? Ņemot vērā vecumu, jā, tas ir nopietni. Un viņš cīnās ar vēzi," Brazīlijas medijos citēta Pelē meita Kellija Nascimentu.

Sanpaulu slimnīcā norādījuši, ka Pelē organisms labi reaģē uz ārstniecības kursu. Izcilā futbolista otra meita Flavia Nasimentu sacījusi, ka Pelē veselības stāvoklis ir stabils, bet slimnīca ir pagaidām drošākā vieta, kur viņam atrasties.

"Bet viņš nav intensīvās aprūpes nodaļā. Viņš ir parastajā nodaļā. Viņa dzīvība nav apdraudēta. Ņemot vērā viņa veselības stāvokli, šobrīd labāk, ka viņš ir slimnīcā," saka Flavia, kura noliegusi arī izskanējušās runas par Pelē ievietošanu paliatīvās aprūpes nodaļā. "Ticiet mums, tā nav. Mēs visvairāk nevēlamies, lai tāds brīdis pienāktu. Protams, kādu dienu tas brīdis pienāks, bet šobrīd tā nav."

"Cilvēki man izsaka līdzjūtības (sociālajos tīklos), bet es atbildu, ka izslēgšu telefonu un vairs neatbildēšu. Man liekas, ka esmu jau pietiekami skaidrojusi. Jā, ne visu esmu sacījusi, bet varu apgalvot, ka nav tā, kā daudzi te domā," bilst Kellija. "Mēs vēl nedomājam atvadīties. Situācija mainās, viņš ir slims, viņš ir gados, bet slimnīcā viņš ievietots plaušu slimības dēļ. Viņš lieto antibiotikas un, kad kļūs labāk, atgriezīsies mājās. Viņš nedomā teikt ardievas slimnīcā."

"Ar viņu viss būs labi. Viņš redzēs, kā Brazīlija sesto reizi paceļ Pasaules kausu," atbildot uz runām par futbola leģendas veselību, sacīja Pelē mazdēls Artūrs Arantešs du Nasimentu.

Pasaules kausā Katarā viena no galvenajām favorītēm ir pieckārtējā čempione Brazīlija, kas pirmdienas vakarā aizvadīs astotdaļfināla spēli pret Koreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!