Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Polijas futbola izlases vārtsargs Vojcehs Ščensnijs derībās zaudējis 100 eiro argentīniešu zvaigznei Lionelam Mesi par strīdīgo 11 metru soda sitienu Pasaules kausa izcīņas savstarpējā duelī, vēsta ESPN.

Argentīnas izlase trešdien, 30. novembrī, C grupas pēdējā spēlē ar 2:0 uzvarēja Poliju, bet Mesi cīņas gaitā nerealizēja strīdīgi piespriesto 11 metru soda sitienu pēc Ščensnija pārkāpuma gaisa duelī. Polija pēc cīņas beigām gan varēja priecāties, jo arī pēc zaudējuma tā iekļuva astotdaļfinālā.

Spēles 38. minūtē pēc centrējuma Ščensnijs izgājienā netrāpīja pa bumbu, bet gan Mesi seju. Tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās norādīja uz 11 metru soda sitiena atzīmi, bet Mesi sitienu atvairīja poļu vārtsargs.

Kamēr spēles galvenais tiesnesis vērojis, vai Ščensnijs ir pārkāpis noteikumus, Ščensnijs teicis Mesi, ka ir pārliecināts par tiesneša lēmumu par labu Polijai un samaksās argentīnietim, ja viņam nebūs taisnība.

"Mēs runājām pirms "pendeles" un teicu, ka esmu pārliecināts, ka (tiesnesis) nedos "pendeli", un esmu gatavs viņam (Mesi) dot 100 eiro, ja kļūdos. Zaudēju derībās ar Mesi. Nezinu, vai tas ir atļauts. Iespējams, mani var sodīt, bet es par to neuztraucos," Polijas televīzijai TV2 teica vārtsargs.

"Es tāpat viņam nesamaksāšu. Domāju, ka 100 eiro viņu neuztrauc. Domāju, ka viņam tāpat naudas ir pietiekami," pasmīnēja Ščensnijs.

Pasaules kausā Katarā Ščensnijs atvairījis jau divus 11 metru soda sitienus, pirms tam to paveicot cīņā ar Saūda Arābiju, ko poļi pieveica ar 2:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!