Foto: DPA/Scanpix/LETA

Portugāles futbola izlases galvenā trenera amatu ceturtdien oficiāli atstājis Fernandu Santušs, turklāt vietējā federācija viņa vietā vēloties redzēt slaveno Žozē Mourinju, vēsta portugāļu medijs "Diario Record".

Portugāles valstsvienība Katarā notiekošajā Pasaules kausā ceturtdaļfinālā zaudēja Marokai. Tiesa, 68 gadus Santušs atmiņā daudziem paliks ar slavenā Krištianu Ronaldu nosēdināšanu rezervē - uzbrucējs starta sastāvā neuzsāka nevienu no abām "play-off" cīņām.

Santušs Portugāles izlasi atstājis pēc astoņu gadu darba un diviem izcīnītiem tituliem - 2016. gadā viņa vadībā komanda negaidīti uzvarēja Eiropas čempionātā, bet trīs gadus vēlāk triumfēja UEFA Nāciju līgā. Portugāļiem nacionālo izlašu mērogā šie bija lielākie panākumi vēsturē, līdz ar to treneris vietējā mērogā iemantojis leģendas statusu.

Trenerim bija spēkā esošs līgums līdz 2024. gadam, bet abas puses vienojušās par priekšlaicīgu sadarbības pārtraukšanu.

"Diario Record" arī vēsta, ka Portugāles Futbola federācijas galvenais mērķis kā nākamais izlases galvenais treneris ir Mourinju, kurš kopš pagājušā gada vada Itālijas klubu "AS Roma". Divreiz UEFA Čempionu līgā triumfējušā speciālista vārds vairākkārt locīts Portugāles izlases kontekstā, tomēr valstsvienību futbolā viņš vēl nav iesaistījies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!