Foto: AFP/Scanpix

Spānijas izlases aizsardzības balsts Serhio Ramoss ir pārliecināts, ka treneru maiņa īsi pirms Pasaules kausa pirmās spēles pārāk neietekmēs viņa komandas sniegumu, futbolists pauda preses konferencē.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais Spānijas izlases treneris Hulens Lopetegi pieņēma spāņu granda Madrides "Real" piedāvājumu un uzņēmās Eiropas spēcīgākā kluba trenēšanu, tomēr Spānijas Futbola federācija (RFEF) prezidents Luiss Ruvjaless bija ļoti neapmierināts, ka treneris par to paziņoja pašā pēdējā brīdī. Tāpēc viņš pieņēma negaidītu lēmumu, atlaižot Lopetegi īsi pirms Pasaules kausa sākuma. Spānijas izlase Pasaules kausā trenēs Fernando Jero.

"Nav daudz cilvēku, kuri būtu kvalificētāki par Fernando Jerro, lai ieņemtu Lopetegi amatu," Ramosa teiktais preses konferencē citēts ESPN. "Viņš bija lielisks spēlētājs, kuru apbrīnoju ilgu laiku, un viņš mūs visus labi pazīst. Jerro ir perfekts kandidāts, lai ieņemtu šo amatu. Es ceru, ka šai komandai būs tie paši sapņi un ambīcijas, kā iepriekš, un šīs izmaiņas mūs neietekmēs."

"Šis skandāls nebija patīkams. Lopetegi palīdzēja mums kvalificēties Pasaules kausam. Šobrīd svarīgākā ir Spānijas izlase, un mums visiem jākoncentrējas Pasaules kausam," turpināja aizsargs.

Savukārt Jerro uzsvēra, ka Spānijas izlase neatkāpies no tiem futbola konceptiem, pie kuriem pieturējās ilgu laiku. "Jūs redzēsiet to pašu Spānijas izlasi, kuru iepriekš. Mēs diktēsim notikumus laukumā, spēlēsim skaisti un pieturēsimies pie savas stratēģijas," uzsvēra Jerro.

Spānijas izlase piektdien Pasaules kausu sāks ar aizraujošu dueli pret Eiropas čempioni Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!