Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pārliecinoši Pasaules kausa astotdaļfināla barjeru otrdien, 6. decembrī, pārvarēja Portugāles futbola izlase, kas ar 6:1 (2:0) sagrāva Šveices valstsvienību.

Trīs vārtus portugāļiem guva tikai 21 gadu vecais Gonsalu Ramušs, kuram šī bija tikai ceturtā spēle valstsvienībā. Tas ir pirmais "hat trick" 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā Katarā.

Tagad ceturtdaļfinālā 10. decembrī Portugāle tiksies ar sensāciju autori Maroku, kas dienas pirmajā mačā pieveica Spāniju. Savukārt pusfinālā Portugāles un Marokas dueļa uzvarētājs spēlēs pret Angliju vai Franciju.

Pēc mierīgi aizvadītā spēles sākuma Portugāle izmantoja savu praktiski pirmo momentu. 17. minūtē šveicieši izsita bumbu aiz sānu līnijas, pēc bumbas ievadīšanas spēlē tā soda laukumā nonāca pie Ramuša, kurš pēc neliela pagrieziena negaidīti trieca bumbu vārtu tuvējā "devītniekā".

Pēc šī vārtu guvuma Portugāle pilnībā pārņēma iniciatīvu mačā un 33. minūtē dubultoja savu pārsvaru pēc vecmeistara Pepes sitiena ar galvu pēc stūra sitiena izpildes. Otrā puslaika sākumā Ramušs un Rafaels Gereiru palielināja Portugāles pārsvaru līdz 4:0, tad vienus vārtus atguva Šveice (precīzs bija Manuels Akandži), bet 67. minūtē Portugāles pretuzbrukumā Ramušs ar filigrānu pieskārienu bumbai guva savus trešos vārtus spēlē. Punktu portugāļu graujošajai uzvarai pielika Fēlikss Leāu, kurš otrā puslaika kompensācijas laikā izcēlās ar skaistu vārtu guvumu.

Portugāles izlase maču sāka bez savas lielākās zvaigznes Krištianu Ronaldu. Futbola zvaigzne laukumā devās uz maiņu tikai 74. minūtē. Kopš 2004. gada Ronaldu tikai trīs Portugāles spēlēs laukumā bija devies uz maiņu, mača sākumu vērojot no soliņa.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!