Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules kausa izcīņas grupu turnīra mačā starp Portugāles un Urugvajas valstsvienībām Krištianu Ronaldu neguva vārtus, pēc situācija analīzes secināja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un bumbas izstrādātāja "addidas".

Jau vēstīts, ka Portugāle pirmdien Pasaules kausa izcīņas H grupas otrās kārtas mačā ar 2:0 pieveica Urugvaju, nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā. Spēles pirmie vārti tika gūti 54. minūtē, kad Brunu Fernandešs raidīja bumbu vārtu virzienā, to iegriežot. Krištianu Ronaldu augstā lēcienā stiepās pēc bumbas, kas ielidoja vārtsarga Serhio Rošē vārtos. Sākotnēji vārtu guvums tika ieskaitīts Ronaldu, un tobrīd šķita, ka viņš guvis savus devītos vārtus Pasaules kausa finālturnīros, atkārtojot sava tautieša Euseibiu paveikto. Tomēr vēlāk pēc video atkārtojumu izskatīšanas tika veikts labojums, un par gola autoru nosauca Fernandešu.

Kā noskaidroja medijs ESPN, tad Pasaules kausa izcīņas oficiālajā bumbā "Al Rihla" ievietots sensors "Connected Ball Technology", kas spēles laikā neuzrādīja, ka Ronaldu būtu skāris bumbu epizodē, kad tika gūti spēles pirmie vārti.

"Šajā epizodē nevarēja izmērīt nekādu ārēju spēku uz bumbu. 500 hercu sensors bumbas iekšpusē ļauj mums būt ļoti precīziem mūsu analīzē," teikts "addidas" atbildē uz ESPN jautājumu.

Spēles bumbā ievietota tehnoloģija, kas ļauj spēles reālajā laikā nodrošināt datus tiesnešiem. Tas ietver arī katru spēlētāju pieskārienus, kas var palīdzēt informēt ne tikai par neskaidriem pieskārieniem, arī par aizmugures stāvokli. Tādējādi ar video atkārtojuma sistēmas (VAR) palīdzību pieņemto lēmumu ātrums un kvalitāte pieaug.

Neraugoties uz to, ka Ronaldu neskāra bumbu, viņš šajā vārtu guvumā spēlēja ļoti svarīgu lomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!