Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krištianu Ronaldu pēc Portugāles futbola izlases izstāšanās no Krievijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas bija nerunīgs par savu nākotni valstsvienībā.

Portugāles futbolisti sestdien Pasaules kausa astotdaļfinālā ar 1:2 piekāpās Urugvajai.

Pēc šī zaudējuma aktuālas kļuvušas runas par Portugāles izlases lielākās zvaigznes un kapteiņa Ronaldu nākotni valstsvienībā, jo 2022.gadā, kad notiks nākamais Pasaules kausa finālturnīrs, viņam būs jau 37 gadi.

"Šobrīd nav īstais laiks, lai runātu par futbolistu un treneru nākotni izlasē," uzskata Ronaldu, kurš gan piebilda, ka pašreizējā Eiropas čempione nākotnē var raudzīties ar cerīgu skatu. "Mums ir lieliska komanda - jauna ar lielām ambīcijām. Tieši tāpēc es domāju, ka šī izlase arī turpmāk būs spēcīga."

Ronaldu šo Pasaules kausa izcīņu noslēdza ar četriem gūtiem vārtiem, kamēr rezultatīvākais turnīra futbolists ar pieciem vārtu guvumiem pagaidām ir Anglijas izlases uzbrucējs Herijs Keins.

Tikmēr Portugāles valstsvienības galvenais treneris Fernandu Santušs pauda cerību, ka Ronaldu turpinās karjeru izlasē.

"Krištianu futbolam vēl var dot tik daudz. Ceru, ka viņš paliks un palīdzēs attīstīties jaunajiem futbolistiem," norādīja Santušs. "Mēs visi vēlamies, lai viņš būtu kopā ar mums."

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies 15.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!