Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2022. gada Pasaules kausa izcīņas H grupas pirmās kārtas spēlē Portugāles valstsvienība ar rezultātu 3:2 (0:0) pārspēja Ganas izlasi. Gūstot vienus no uzvarētāju vārtiem unikālu sasniegumu paveica Krištianu Ronaldu.

Ar vārtu guvumu šajā mačā Ronaldu kļuva par pirmo futbolistu vēsturē, kurš guvis vārtus piecos Pasaules kausa finālturnīros pēc kārtas. Vārtus viņš guva 65. minūtē, kad realizēja paša nopelnīto 11 metru soda sitienu, atklājot spēles rezultātu.

Astoņas minūtes vēlāk Mohameds Kuduss kreisajā malā devās tuvāk soda laukumam un izdarīja piespēli uz vārtu priekšu, kur veiksmīgi pie bumbas tika Andrē Ajū, un viņš ar vieglu sitienu rezultātu izlīdzināja. Ganas izlases prieki nebija ilgi, un 78. minūtē Brunu Fernandešs lieliski piespēlēja Žuau Fēliksam, un viņš izgājienā pārspēja vārtsargu, atgūstot Portugālei vadību. Tad divas minūtes vēlāk uz maiņu nākušais Rafaels Leau noslēdza vēl vienu ātru portugāļu uzbrukumu.

Gana 89. minūtē vienus vārtus atspēlēja, no vārtu priekšas precīzu sitienu ar galvu izdarot Osmanam Bukari. Spēle noslēdzās līdzīgā cīņā, un iespējas gūt vārtus bija abām komandām.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!