Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Islandes futbola izlase, kas neiekļuva Pasaules kausa astotdaļfinālā, ir sajūsmā par piedzīvoto un pateicas turnīra rīkotājiem.

Kā ziņojām, pēdējā D grupas spēlē Islande ar 1:2 piekāpās Horvātijai, ieņēma grupas kopvērtējumā pēdējo vietu un atvadās no Pasaules kausa.

"Šis Pasaules kausa turnīrs mūsu izlasei bija brīnišķīgs ceļojums, kas, diemžēl, ir noslēdzies," izdevums "Sport Ekspress" citē islandiešu pussargu Gilfu Sigurdsonu.

"Nedomāju, ka mūsu baterijās kaut kas vēl ir atlicis pēc šodienas spēles," pēc mača ar Horvātiju atzina Hallgrimsons. "Vajag uzslavēt mūsu futbolistus – viņi nekad nepadodas. Futbols ir skaista, bet reizēm cietsirdīga spēle. Apsveicu Horvātiju ar uzvaru, viņi aizvadīja trīs lieliskas spēles, vēlam viņiem veiksmi arī turpmāk."

"Mēs nemaz tik bieži neesam spēlējuši ar tik stipriem pretiniekiem, kāda bija Horvātija, un izveidojuši tika daudz momentu, tāpēc esmu nedaudz vīlies," atzina treneris. "Mums šodien nepaveicās, bet mēs izdarījām visu, ko varējām."

"Lepojos ar to, kā sevi parādīja mani puiši, lepojos ar viņu parādīto raksturu. Viņi ir īsti cīnītāji. Mums bija iespēja iziet "play off". Tik un tā esam sarūgtināti. Horvāti spēlēja labi, tāpēc mums vajadzēja iziet uz risku, kas ne vienmēr bija izskaitļots," saka Islandes izlases galvenais treneris Heimirs Hallgrimsons. "Mēs pēdējo sešu gadu laikā paveicām daudz: atradām savu spēles stilu, izlases spēli, savu futbola stilu, noformējām rokrakstu, sadarbības vidi. Visi futbolisti saprot, kā mēs spēlējam."

"Šis bija episks ceļojums. Mēs atstājām te visus spēkus šovakar un aizejam ar lepni paceltu galvu. Paldies par labākajiem atbalstītājiem pasaulē. Paldies, Krievija, par silto uzņemšanu," teikts Islandes izlases oficiālajā "Instagram" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!