Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņa sestdien turpināsies ar maču par bronzas medaļām, un "Lužņiku" stadionā Maskavā turnīru ar uzvaru mēģinās noslēgt Beļģijas un Anglijas futbola valstsvienības.

Spēli par bronzas medaļām mēdz dēvēt par smagāko turnīrā, jo šis mačs jāaizvada pēc zaudējuma pusfinālā. Līdz ar to spēlētāji bieži vien vairs nav tik motivēti un laukumā dodas ar lielu nevēlēšanos, jo vairs nav iespēju sasniegt kāroto – pacelt Pasaules kausa trofeju virs galvas. Jau vēstījām, ka Beļģijas izlase pusfinālā ar rezultātu 0:1 piekāpās Francijas valstsvienībai, bet Anglija pagarinājumā ar 1:2 zaudēja Horvātijai.

Anglijas un Beļģijas izlasēm šī būs otrā savstarpējā spēle šajā Pasaules kausā, jo abas tikās grupu turnīra pēdējā mačā. Tā kā abas komandas jau pirms šī mača bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, komandas deva iespēju uzspēlēt arī tiem, kuriem līdz šim nebija pārāk liela loma. Beļģija šajā mačā uzvarēja ar 1:0, pateicoties Adnana Janužaja precīzajam sitienam.

"Mēs uzvarējām Angliju grupu turnīrā, tāpēc varam uzvarēt arī tagad," portālā "sportingnews.com" citēts aizsarga Tomasa Menjē teiktais preses konferencē. "Trešā vieta tagad ir minimums, ko vēlamies sasniegt. Laiku lieku netērēsim."

Savukārt Anglijas izlases aizsargs Kails Volkers uzsvēra, ka spēle par trešo vietu ir pietiekami svarīga. "Pirms turnīra mums neviens neticēja, tāpēc neviens neticēja, ka būsim šeit," sacīja Volkers. "Mums vēl jāizdara svarīgs darbs. Mums jāuzvar Beļģija un jāatriebjas par zaudējumu grupu turnīrā."

Beļģijas izlasei šī ir iespēja sasniegt savu labāko panākumu Pasaules kausa izcīņā. Labākais panākums līdz šīm beļģiem ir ceturtā vieta 1986. gadā, savukārt Anglija 1966. gadā kļuva par pasaules čempioniem, bet 1990. gadā arī ierindojās ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!